Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve agresije na rh

Identificirani posmrtni ostaci još četvorice branitelja i sedam civila

ekshumacija zagreb
Ministarstva branitelja RH
14.12.2012.
u 15:31

Deset osoba ekshumirano je s područja Vukovarsko-srijemske županije, dok je tijelo jedne osobe preuzeto iz Republike Srbije

Još jedanaest osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica u Republici Hrvatskoj te preuzetih iz Republike Srbije u petak je identificirano na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Riječ je o četvorici hrvatskih branitelja i sedmero civila.

Identifikaciju je organizirala Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja RH, uz ministra branitelja Predraga Matića i pomoćnika ministra Ivana Grujića. Deset osoba ekshumirano je s područja Vukovarsko-srijemske županije, dok je tijelo jedne osobe preuzeto iz Republike Srbije.

Ministarstvo branitelja RH, Uprava za zatočene i nestale, još uvijek traži 1723 nestale osobe na području Republike Hrvatske.

>>Identificirani posmrtni ostaci devetero ljudi

Komentara 4

A9
A*9
15:40 14.12.2012.

Josipoviću, gdje su kazneni procesi proziv srpskih ubojica? Ne sjećam se da si ikada spomenuo srpske zločine. Ni ti, ni Milanović, ni Pusićka, ni "udruge za ljudska prava", ni Goldsteini, ni bilo tko u sadašnjoj Vladi i vlasti.

HA
halozadar
16:27 14.12.2012.

Žalosno je da svi ubijeni Hrvati nisu našli svoj mir i dostojanstveno pokopani u svojoj zemlji. žalosno i sramotno je da se naša Vlast brine o svim mogućim privilegijama Srba u Hrvatskoj, a hrvatski mediji prate i stvaraju svakodnevno nove senzacije i afere umjesto da su dio svog medijskog prostora posvetili nestalim Hrvatima, onima koji negdje po Srbiji leže u rupama bez imena i križa. Ministre Branitelja - Vaša briga i trud da objavite Registar i pošaljete još više Hrvata na robiju i u smrt, trebala je biti upotijrebljena za pronalazak ovih ljudi. Neznam zašto vas slikaju uz ove ljude, vi niste ništa učinili za njih. Gospodo političari, naš novac trošite na grobnice ovih ljudi, obnavljajte kuće Hrvata i učinite nešto za Hrvatsku.

VE
velikazmija
16:28 14.12.2012.

to su bili potresi u devedesetima reče pravednik prid cilom europom -- i ostade živ --što od takvog očekivati --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije