Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okoliš

Idemo opet po Zeleni cvijet, ali nije važno hoćemo li ga dobiti

cvijet
Foto: KUKAS MLADEN/VLM
1/4
15.12.2010.
u 16:21

Stubičke Toplice dobile su pregršt priznanja na državnoj i županijskoj razini, a kroza sva se proteže vrijedan i važan čimbenik – čovjek

– Ova je godina bila godina velikih uspjeha i priznanja za Stubake u cjelini – istaknula je Zrinka Košić, predsjednica prosudbene komisije u hortikulturnoj i ekološkoj akciji Cvijet u cvijeću.

Zeleni cvijet

Na završnici ove akcije, održanoj u hotelu Matije Gupca, na kojoj su podijeljena prigodna priznanja i nagrade još se jednom podsjetilo na velike uspjehe u akciji Hrvatske turističke zajednice Volim Hrvatsku.

Stubičke Toplice su nakon četiri Zelena cvijeta sa zlatnim znakom ove godine osvojila Zeleni cvijet s brončanim znakom u kontinentalnoj Hrvatskoj, komunalni radnik Dragutin Gospočić proglašen je čistačem godine, Turistički ured najljepšim uredom, a u kategoriji kontinentalnih turističkih odredišta s toplicama treće mjesto osvojila je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju iz Stubičkih Toplica.

– Mislim da se svi zajedno možemo dičiti uspjesima koje postižemo već godinama. No, nećemo stati, već idemo po novi Zeleni cvijet u 2011. godini. Manje je važno hoćemo li ga dobiti šesti put, više je važno da smo ekološka općina, da smo turističko mjesto u klasi A, da ćemo napraviti jedan od najvećih rekreacijskih centara u Europi, da ćemo razviti infrastrukturu i omogućiti život stanovnicima bolji nego što je sada. Ovi uspjesi su zasluga svih mještana općine koji sade cvijeće, održavaju svoje okućnice, koji čine život u Stubičkim Toplicama ljepšim – rekao je Vladimir Bosnar, načelnik Stubičkih Toplica.

U komisiji koja je ovo ljeto obilazila Stubičke Toplice bili su Zrinka Košić, predsjednica, te članice Ivka Šturlan, Ivanka Glavač, Desa Šušnjar i Bernarda Sokač, a dodijelile su ukupno 189 nagrada u 14 kategorija.

– Već niz godina općina Stubičke Toplice postiže zapažena postignuća i unapređenja u prostoru prije svega zbog realizacije vrijednih ekoloških projekata. Uz nagrađene na državnoj razini brojna su priznanja i na županijskoj razini. Tako već drugu godinu nagrada za najljepšu okućnicu odlazi u Stubičke Toplice, ovaj put obitelji Ćuk. Udruga Hrvatska žena, čije je kulturno stvaralaštvo starije od općine, nagrađena je za kreiranje i izradu tradicijskoga suvenira – topličke žačke. Nedavno otvoreni Dječji vrtić Zvirek osvojio je prvu nagradu za likovni rad Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode. Osnovna škola afirmirala se u prepoznatljivu školu uspjeha. Kroza sva ta priznanja proteže se važan i vrijedan čimbenik, a to je čovjek, koji planira, kreira i operativno djeluje na terenu – istaknula je Zrinka Košić. U prigodnom programu sudjelovala su djeca iz vrtića Zvirek, učenici Osnovne škole Stubičke Toplice, folklorna skupina Društva Naša djeca iz Stubičkih Toplica, tamburaški sastav Ekipa iz Klanjca te članice Udruge Hrvatska žena.

Fotografije u Vijećnici

Uz priznanja, upriličena je izložba fotografija s obilaska terena, koje će biti izložene u Vijećnici Općine Stubičke Toplice, a mogu se vidjeti i na videozidu u Turističkom uredu. Priznanje je pripalo i Mariji Krušelj, koja je prije 31 godine započela akcije uređivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije