Naslovnica Vijesti Svijet

I u Novom Sadu uvode ćirilicu!

Danas je počelo prebacivanje s latinice na ćirilicu naziva smjera linija na elektronskim pokazivačima na autobusima
13. siječnja 2013. u 19:14 14 komentara 11 prikaza
novi sad
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

U Vukovaru se tek pripremaju za uvođenje ćirilice, a nešto istočnije, u Novom Sadu gdje je vlast političkim nasiljem preuzela Vučićeva i Nikolićeva Srpska napredna stranka, već su je uvele i to na autobusima. Danas je, javljaju mediji u Srbiji, počelo prebacivanje s latinice na ćirilicu naziva smjera linija na elektronskim pokazivačima na autobusima i do 15. siječnja pokazivači na svih 200 gradskih autobusa dobit će ćirilične natpise.

– Vraćanje ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak prema očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada. Mislim da će to biti zanimljivo i za turiste koji nas posljednjih godina u velikom broju posjećuju – pojasnio je novinarima novosadski dogradonačelnik Borko Ilić dodajući kako izmjena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su autobusi GSP-a numerirani.

>> Ajduković: Ćirilica je prirodno i ustavno srpsko pravo

Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

 • gyekenyes:

  Vukovar je madjarski grad ali se moze na cirilici pisati nemam nista protiv, treba provesti referendum u Borovu selu pa nek oni odluce

 • Avatar chelios
  chelios:

  15.01.2013. u 08:29h Chelsea je napisao/la:Znaci samo tako jednostavno oteti im skupstinu,...pregaziti ljude? E moj stari,...tako to krene pa stignem u svatove njene. --------------------------------------------------- Kojim pa to njima? Pa to je naša skuština i naše izvršno veće u Vojvodini, ne ... prikaži još!e neko tuđe, i nama niti ta skupština, niti to izvršno veće ne treba jer je skupo i ne potrebno. Ne trabe nam postojanje pokrajine, zato što ih ni vi nemate, a da li vama trebaju?.

 • Avatar chelios
  chelios:

  14.01.2013. u 17:36h El Indio je napisao/la: 14.01.2013. u 12:59h sablast je napisao/la: 14.01.2013. u 06:06h El Indio je napisao/la: hahaha Srbi opet srbuju, otic ce i Vojvodina i opet ce im neko drugi bit kriv ------------------------------------- Ajd neka neko ... prikaži još! objasni kako će pa to otići Vojvodina, i koji će je narod odvojiti od Srbije? ----------------------------------------------------------------------------- ha, sta je bilo zadnjih 20 godina? Gdje god ste srbovali ti su se odvojili od vas. To vam izgleda uslo u tradiciju --------------------------------------------------- A ti budi malo konkretan pa objasni na već traženo pitanje! Ko i na koji način i kako može da odvoji Vojvodinu od ostatka Srbije? Kako kada je Vojvodina naseljena sa preko 80% Srpskim stanovništvom i najmanje još 10% onih nacionalnih manjina koje bi stale zajedno sa Srbima rame uz rame.