Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

I muška i ženska ekipa vatrogasne mladeži državni prvaci

Dvd
Foto: Pixsell
1/3
25.09.2012.
u 17:15

U svakoj kategoriji bilo je više od 60 ekipa i više od 1300 natjecatelja, a mladež iz Bedekovčine bila je najbolja. Uz to, muška ekipa obranila je naslov prvaka

U godini kada DVD Bedekovčina slavi stoti rođendan, najljepši dar i dodatni razlog za slavlje dvostruka je pobjeda na 10. državnom natjecanju vatrogasne mladeži koje se održalo u Zadru, gdje su naslov prvaka države osvojile i muška i ženska ekipa mladeži DVD-a. Na natjecanju koje je okupilo u svakoj kategoriji više 60 ekipa, odnosno oko 1300 natjecatelja, ekipe iz Bedekovčine bile su najbrže i najspretnije, pa voditelj ekipa i predsjednik društva Željko Odak ne skriva ponos i sreću.

 Rezultat 16-godišnjeg rada

– Ovaj uspjeh rezultat je mojeg 16-godišnjeg rada s vatrogasnom mladeži i iskustva u odabiru djece i dodjeljivanju uloga u vatrogasnim vježbama kao i načinu uvježbavanja. Djeca su dala sve od sebe da uspijemo, ozbiljno su shvatila natjecanje i zahvaljujući dobroj fizičkoj i psihičkoj pripremi odlično izvela vježbu i štafetu i svima im čestitam te zahvaljujem i pomoćnicima i svima koji su nas bodrili – kaže Odak, dodajući da su natjecatelji, posebno muška ekipa, bili pod određenim pritiskom kao favoriti jer su željeli obraniti naslov državnih prvaka koji su izborili prije dvije godine. Iza uspjeha stoji mnogo rada i truda, vježbanje od ožujka po tri puta tjedno, a kako se bližilo natjecanje i češće. Društvu je pomogla i općina Bedekovčina koja je DVD-u dala na korištenje prostor za vježbu na sajmištu i postavila reflektore, a prepustila im je i učionicu u staroj školi u kojoj vježbaju tijekom zime. Dosadašnjih godina ekipe koje su osvojile prvo mjesto na državnom natjecanju imale su pravo nastupa na vatrogasnoj olimpijadi koja se iduće godine održava u Francuskoj, no to je od ove godine izmijenjeno te bi ekipe koje izabere Odbor za natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice trebale ići na dodatne kvalifikacije za vatrogasnu olimpijadu. – To nije u redu, na taj se način obezvrjeđuje državni prvak. Tražit ćemo od predsjedništva županijske vatrogasne zajednice koja je dio HVZ-a, da se provjeri pravna osnova te odluke, tko je i kada donio takvu odluku i je li ona u skladu sa statutom – kaže Odak.

 Noćni doček

No to nije pokvarilo veselje državnih prvaka, koje su po povratku u Bedekovčinu dočekali prijatelji, obitelj i načelnik općine Rajko Vidiček, a svoj će uspjeh proslaviti na druženju po povratku njihovih starijih kolegica, ženske A ekipe, s državnog vatrogasnog  natjecanja u Zadru, koje će se održati iduće subote.       

Komentara 2

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:38 25.09.2012.

Pa bedekovčanci....sve čestitke.Tko se zalaži i trudi....taj si i naplati.

MM
mmmmm
13:06 26.09.2012.

Bravo, čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije