Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJENCI&KAKTUSI

HTV-ova Oluja: Trećerazredna parada domoljubnih šlagera

oluja knin (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
Autor
Ivan Starčević
11.08.2013.
u 19:13

Za vrijeme svečanog prijenosa iz Knina Nova TV i RTL TV su molile da ih se ne primjećuje, kao i obično kad HRT jako vitla zastavom

SINJSKA ALKA (1 kaktus)

Nedjelja, 4. 8. • HRT 2 • 16.31

Komentator Slavko Cvitković sumnja u naše oduševljenje jahačima, konjima i gledateljicama. To je navika. On se mora oduševljavati više od nas. Nitko kao sportski reporteri HRT-a nije pedeset godina nepotrebno odgajao TV pretplatnike i sportaše. Za onaj znak mercedesa s malom rupom u sredini previše oduševljeni Cvitković nam kaže da je “na dosta visokoj visini od tla”. Želio nas je što ljepše poučiti da je alka 3,38 m od tla, tu negdje. Kad su alkari pogađali polja koja donose najmanje bodova, nekadašnji slavni alkar g. Joško Marić, Cvitkovićev normalni sukomentator, upozorio je da bi morali malo podignuti koplje i odmah se ispričao riječima “dobro, oni nas ne čuju, ali...” Zbog te najnormalnije isprike gledateljima, koju nikad nismo čuli ni od jednog sportskog komentatora, ni nakon bezbroj savjeta sportašima, g. Joška Marića bi trebalo odmah imenovati urednikom Sportskog programa HRT-a.

PERVANOV DNEVNIK(1 vijenac)

Ponedjeljak, 5. 8. • RTL TV • 23.15

Nekim sretnim slučajem na Drugom programu RTL-a počelo je emitiranje humoristične serije “Pervanov dnevnik”. Pogonski inženjeri Živojin Mirić (Mladen Horvat) i Želimir Kučina (Željko Pervan) odmah javljaju da je Oluja “tužan dan za Srbiju”, prema riječima jednog njihova političara. Pervan ga zabrinuto ispravlja: trebao je reći “tužan dan za Veliku Srbiju”. Kulturno je i vrlo mirnodopski na Dan pobjede itd., poslije Raymonda, Sh. Coopera i Ch. Harpera imati duhovit domaći proizvod (naročito ako ste te sreće da mislite da je Pervan smiješan). HTV je prijepodne imala prijenos svečanog potonuća g. Zorana Milanovića pred neodabranom publikom u Kninu, a navečer je iz istog kraljevskog grada Knina, i s istog glavnog trga, prenosila godinama istu trećerazrednu paradu domoljubnih šlagera. Nova TV i RTL TV su molile da ih se ne primjećuje, kao i obično kad HRT jako vitla zastavom.

>> Željko Pervan: Prirodno smo lijepi, dovoljno nam je samo oprati zube

Dnevnik 3 (1 kaktus)

Utorak, 6. 8. • HRT 1 • 22.40

U dvije godine utvrđeno je načelo da Vlada najčešće vlada tako da ne prespava svoje odluke, nego ih u istom danu donosi i ukida. To je radost vladanja. Nekom čudnom inicijativom, za koju nitko ne vjeruje da je spontana, radosna šibenska policija privela je osobu od milja zvanu “zviždač”, jedinu koja nije zviždala nego je vikala, i kazneno je prijavila. Punih pet minuta, koliko je predsjednik Vlade u Kninu govorio svojem dragom narodu, svi su mu zviždali, osim privedenog koji zviždati ne umije, pa je u nedostatku boljih načina slobodnog izražavanja gnjeva povikao: majmuneee. Nova TV je uspjela navečer u 19.15 ubaciti priopćenje Vlade kojim se policiji savjetuje da odustane od prijave, no to nije pokolebalo HRT da ostane kod svoje huškačke obrade događaja: locirati, uhititi, transferirati itd. Drugi put neka Vlada svoje odustajanje uputi na adresu Tina Šimurina, urednica Dnevnika 3.

RTL danas(1 vijenac)

Srijeda, 7. 8. • RTL TV • 18.30

Jučer se u “RTL-u danas” lijepo čulo kako građanin, branitelj, otac petero djece, Hrvat (adresa u šibenskoj policiji) predsjedniku Vlade g. Zoranu Milanoviću viče da je majmun, citiramo: “Majmuneee”. Odakle toliki raskol između mudrog rukovodstva i naroda, ne zna se. Pravo pitanje bilo bi na koga bi se ovo prozivanje iz zoološkog imenika danas odnosilo: opet na predsjednika Vlade ili na njegova jakog ministra slabih financija Linića. Ministar financija plovi morem. Njega bi upropašteni i utučeni premijer mogao ponuditi kao krivca za svoju nepromišljenu odluku da usred sezone ujutro zatvori puni hotel “Libra” u Senju, a popodne ga otvori. Navodno je to učinila Porezna uprava u Gospiću, tj. njena djelatnica gđa Jagoda Vukelić. Ako je djelovala samostalno, interventna policija trebala je presresti Linićevo plovilo i u lancima ga privesti u Zagreb gdje bi dao ostavku. Trebalo je to učiniti.

NE DAO BOG VEĆEG ZLA (1 vijenac)

Četvrtak, 8. 8. • HRT 1 • 20.09

U Bjelovaru brata i sestre Tribuson, sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća, mlađa sestrica, glumi je Katarina Fabičević (6), mudro predbacuje ocu što njenom bratu, jedanaestogodišnjem Filipu Ćuriću, ne želi kupiti traperice: “Ak’ si ti seljački obučen, ne mora i on.” Njena iznenadna kvalifikacija ćaćinog odijevanja smiješna je i danas, jer je izgovara lik od kojeg to najmanje očekujemo, što znači da vrijeme nije načelo ovu seriju snimljenu prije jedanaest godina. “Ne dao Bog većeg zla” uzrečica je često zlovoljnog i grubog oca kojeg glumi odlični Ivo Gregurević, savršen u tragičnoj ulozi koju su mu namijenili baš redateljica Snježana Tribuson i scenarist Goran Tribuson: razočaranog oca obitelji koji jasno vidi sve oko sebe, ali ne može ništa promijeniti. Nagrada vjernim obožavateljima Vere Zime stigla je u obliku njene uloge koja se tada sastojala od jedne jedine sočne rečenice.

VIJESTI (1 vijenac)

Petak, 9. 8. • HRT 1 • 14.30

Sutra je dvadeset druga obljetnica ratnog zločina počinjenog nad Gordanom Ledererom, za koji još nitko nije odgovarao. Njegov otac, g. Prvislav Lederer, kaže da je likvidacija njegova sina, snimatelja HTV-a, bila planirana i pokazuje odakle su na Gordana Lederera pucala dva snajperista Titove Jugoslavenske narodne armije. Izaslanstvo HRT-a položilo je vijenac na mjestu zločina i obećalo izgradnju spomen-obilježja na kojem će se ubuduće okupljati ratni izvjestitelji. Vijest je ponovljena i u dnevniku u pola osam, proširena za izjave branitelja Ivice Pandže Orkana i SDP-ova omiljenog šefa HRT-a Gorana Radmana. Branitelj se zalaže da planirano ubojstvo Gordana Lederera, ubijen je s kamerom u ruci, bude proglašeno ratnim zločinom, jer on ne zastarijeva. Šefa HRT-a koji se nekim čudom još drži na svom položaju nitko nije razumio, jer se svi automatski isključuju čim ga vide na ekranu.

DNEVNIK (1 kaktus)

Subota, 10. 8. • HRT 1 • 12.00

Urednica Stela Kolar Borovčak nikad ne objavljuje gluposti. Djelovala je unutar jučerašnjih zadanih očekivanja. Pavle Kalinić i Zoran Vakula bili su najavili otprilike smak svijeta s tučom veličine diska Sandre Perković. Noć je na moru protekla mirno, ali bura još prijeti, čita disciplinirana gđa Kolar Borovčak. Kako je nevrijeme zaobišlo Zagreb i otprilike cijelu Hrvatsku, jutros je pronađena međimurska općina Sveti Juraj na Bregu u kojoj je pala tuča. U selu Zasadbreg snimljeni su lokalni mudraci kako raspredaju o razmjerima štete na voćnjacima i vinogradima. Najbolji su oni koji drže cijeli grozd u ruci i kažu da je tuča sve potukla. Kalinićev i Vakulin orkan, zbog kojeg je Zagrepčane uhvatila histerija skrivanja automobila pod bilo što (most, krović) poštedio je kuće u Zasadbregu, ali je “nanio štetu prometnicama”. Prikazana nam je “prometnica”: obična šumska neasfaltirana cestica.

>> Slavko Linić ničim nije zaslužio biti jedini gost 'Nulte točke'

>> RTL ima najgore reportere, a HRT daleko najgore voditelje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije