Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Friščić:

HSS se zalaže da se prvo završe pregovori s EU, a tek onda izbori

josip friščić
Robert Anić/PIXSELL
14.03.2011.
u 10:54

Predsjednik HSS-a konzultacije s predsjednikom Josipovićem ocijenio je dobrima.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare da se njegova stranka zalaže da se najprije završe pregovori s Europskom unijom te odredi datum i održi referendum o ulasku u Uniju, a da se izbori raspišu tek zatim.

– Do kraja lipnja trebali bismo završiti pregovore s EU, a onda odrediti i datum održavanja referenduma i datum parlamentarnih izbora – rekao je Friščić.

Konzultacije s predsjednikom Josipovićem ocijenio je dobrima, dodavši da, iako je HSS dio koalicije s HDZ-om, da su oni i samostalna stranka. Dodao je da se neće svrstavati ni na čiju stranu niti za tim ima potrebe.

Na upit novinara hoće li HSS samostalno ili kao dio predizborne koalicije na parlamentarne izbore Friščić nije izravno odgovorio, samo je kazao kako o tome još nije bilo govora u stranci jer sada imaju prioritetnijih stvari.

Nije znao odgovoriti na pitanje kada će biti sastanak stranaka vladajuće koalicije koji je premijerka Kosor najavila prije nekoliko dana. Istaknuo je da on nije adresa za ta pitanja jer pozivi dolaze s druge adrese.

Budući da je između premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića nastao direktan sukob nakon konzultacija u petak, Friščić je upitan smatra li i on da je predsjednik prekršio svoje ovlasti. Naglasio je kako HSS nije ničiji navijački klub i da, premda su u Vladi, imaju svoj stav:

- Rekao sam da imamo jednu Hrvatsku, a niti je sporno niti neobično da stranke odu na sastanak, radilo se to o Vladi ili Saboru. Mi nismo sada prvi put bili kod predsjednika. Pitao me hoćemo li ubuduće doći, rekao sam da hoćemo.

Na pitanje hoće li referendum za EU biti održan zajedno s referendumom o Zakonu o radu rekao je da je to dogovoreno i u sporazumu sa sindikatima i da će se toga svi pridržavati. Također, za sada tvrdi da HSS nema partnera s kojim bi sklopio predizbornu koaliciju te da razgovaraju o vlastitim predizbornim programima koji bi bili usmjereni na regionalni razvoj Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar DucMan
DucMan
14:18 15.03.2011.

Kakav HSS i tko je taj Friščić? Čini se da je popio koju više. Je li to kakav Šeksov pajdo? Da li netko tog čovjeka doživljava ikako? Dobro veli Ugo Kajvez... On je ubojica HSS-a Prokurvao ih je.

UK
Ugo Kajvez
22:43 14.03.2011.

I ti si d*b*l svoje vrste, ............ uspio si ubiti HSS, .............. jadan stjepan radić ..........

Avatar deziderij
deziderij
12:44 17.03.2011.

Jeb** EU, jeb** izbore. Prvo svinjokolja pa onda sve drugo. Što je pametan ovaj Friščić - mama mia.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije