Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv odbjeglog premijera

HSLS i SDSS rušit će vladajuću koaliciju ako se Sanader vrati

HSLS
Dino Stanin/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.12.2009.
u 21:49

Iako djeluje kao prijetnja J. Kosor, zapravo je riječ o političkom potezu koji u cijelosti ide u prilog premijerki i šefici HDZ-a.

HSLS i SDSS spremni su napustiti vladajuću koaliciju u slučaju da se odbjegli premijer Ivo Sanader vrati u politiku. Iako djeluje kao prijetnja premijerki Jadranki Kosor zapravo se radi o ogromnoj podršci.

Ovakvim istupom vrlo elegantno odrađuju posao za premijerku koja bi bilo kakvim zabranama i spriječavanjima mogla ugroziti svoju poziciju u stranci kojom već neko vrijeme vladaju frakcijske borbe na čelu kojih su bivši predsjednik i sadašnja predsjednica.

- Pretpostavka stabilne kolaicije je stabilan HDZ. Frakcijske borbe koje su oslabile SDP, isto bi mogle učiniti i u HDZ-u. Bilo bi to vrlo riskantno i nepopularno. A ako se to dogodi, Jadranka Kosor neće imati podršku samo svojih partnera, već i javnosti – kazao je Milorad Pupovac (SDSS).

I iz HSLS-a stižu slični signali. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor namjerava šefici HDZ-a i Vlade reći kako je potpuno neprihvatljivo da Ivo Sanader sudjeluje u bilo kakvim odlukama koalicijske vlade. Stav HSS-a o eventualnom Sanaderovu povratku povratku neodređen je. U toj stranci smatraju kako to nije realna opcija.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
09:19 18.12.2009.

Jozo Mafijozo zna da ništa nije nemoguče. Ako SANADER da dobru ponudu kao što je dao poslije prošlih izbora kada je Jozo Mafijozo prevario svoju glasačku bazu najavljujuči koaliciju sa SDP a poslije završio u SANADEROVOM krilu, ha, Boga ti.i. Ljudi smo . Dogovoriti ćemo se. Ako ima dve opcije za JOZU je to uvijek poziv da otvori licitaciju. Stranački program, predizborna zaklinjanja, interesi Hrvatske ........ to njega ne može zbuniti.

DU
Deleted user
09:20 18.12.2009.

Kakav novinar takav i clanak, on zna sto ce tko kome reci, sranje novinarsko!!!

OB
-obrisani-
07:31 18.12.2009.

živio samoupravnisocijalizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije