Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dario Hrebak izabran za novog predsjednika HSLS-a

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član-jedan glas.
16. studenoga 2019. u 16:31 45 komentara 8223 prikaza
Darijo Hrebak, gradonačelnik grada Bjelovara
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na unutarstranačkim izborima HSLS-a izabran je za predsjednika stranke.

Žarko Katić državnI tajnik u MUP-u Žarko Katić najavio kandidaturu za predsjednika HSLS-a

Od 296 delegata koji su glasovali, Hrebak je očekivano pobijedio stranačkog kolegu i državnog tajnika MUP-a Žarka Katića s nadmoćnih 226 glasova.

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član-jedan glas.

Hrebak kao okosnice svog programa naglašava smanjenje poreznog i birokratskog opterećenja, digitalna transformacija i transparentan model upravljanja javnim novcem. HSLS, kako je kazao, vidi kao branu novim "uravnilovkama", kao glavnu u hrvatskom centru, jednako emancipiranu i od ljevice i od desnice te s jasno profiliranim liberalnim politikama temeljenim na slobodnom tržištu i slobodnom pojedincu.

Bjelovar: Održana konferencija Digitalna poslovna Hrvatska Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika Konferencija u Bjelovaru 'Hrvatska ima jednu šansu, a ta šansa je digitalna transformacija'

Katić pak u programu naglašava važnost svakog člana stranke predlažući za iduće stranačke izbore model "jedan član – jedan glas". Zalaže se i za obnovu brojnih zamrlih i raspuštenih ogranaka i županijskih organizacija, za privlačenje novih članova i vraćanje starih, kao i izgradnju vlastitog puta HSLS-a.

"Kada me članovi HSLS-a pitaju: HDZ ili SDP, moj odgovor je HSLS i vlastiti put", ističe Katić i dodaje kako ne pristaje HSLS graditi kao regionalnu stranku već kao stranku za cijelu Hrvatsku.

Na izbornom Saboru HSLS će izabrati i četiri nova potpredsjednika stranke, članove Središnjeg odbora kao i članove ostalih stranačkih tijela.

Ivan Đikić
TEŠKE OPTUŽBE
Đikić žestoko prozvao Beroša: 'Zašto ne odgovorite tko je iz Vladina savjeta zaradio na testovima'
Samo na Večernji TV-u
Financijski stručnjak Igor Škrgatić otkriva kako se riješiti ovrha i ostalih financijskih problema
 • Avatar Observer
  Observer:

  3 clana stranke biraju troje clanova predsjednistva !

 • Avatar Drol
  Drol:

  Koji dio ljude ovdje smeta? To što Se Hrebak zalaže za manju javnu potrošnju ili to što se zalaže za apsolutnu transparenciju trošenja javnog novca? Ne samo da se zalaže već to provodi i u djelo.

 • oo8787:

  Kod nas ima mnoštvo lijevo-liberalnih stranaka(sdp, hdz, hns, most, hsls,...), krajnje je vrijeme da se narod probudi i glasa za nacionalnu desnicu.