Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio sa 226 glasova

Dario Hrebak izabran za novog predsjednika HSLS-a

Darijo Hrebak, gradonačelnik grada Bjelovara
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/3
16.11.2019.
u 16:31

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član-jedan glas.

 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na unutarstranačkim izborima HSLS-a izabran je za predsjednika stranke.

Od 296 delegata koji su glasovali, Hrebak je očekivano pobijedio stranačkog kolegu i državnog tajnika MUP-a Žarka Katića s nadmoćnih 226 glasova.

Hrebak kao glavne odrednice svog programa ističe revitalizaciju HSLS i osnaživanje liberalne ideje prosperitetne i ekonomski održive Hrvatske, a Katić naglašava veću prepoznatljivost stranke, obnovu stranačkih ogranaka i uvođenje stranačkih izbora po modelu jedan član-jedan glas.

Hrebak kao okosnice svog programa naglašava smanjenje poreznog i birokratskog opterećenja, digitalna transformacija i transparentan model upravljanja javnim novcem. HSLS, kako je kazao, vidi kao branu novim "uravnilovkama", kao glavnu u hrvatskom centru, jednako emancipiranu i od ljevice i od desnice te s jasno profiliranim liberalnim politikama temeljenim na slobodnom tržištu i slobodnom pojedincu.

Katić pak u programu naglašava važnost svakog člana stranke predlažući za iduće stranačke izbore model "jedan član – jedan glas". Zalaže se i za obnovu brojnih zamrlih i raspuštenih ogranaka i županijskih organizacija, za privlačenje novih članova i vraćanje starih, kao i izgradnju vlastitog puta HSLS-a.

"Kada me članovi HSLS-a pitaju: HDZ ili SDP, moj odgovor je HSLS i vlastiti put", ističe Katić i dodaje kako ne pristaje HSLS graditi kao regionalnu stranku već kao stranku za cijelu Hrvatsku.

Na izbornom Saboru HSLS će izabrati i četiri nova potpredsjednika stranke, članove Središnjeg odbora kao i članove ostalih stranačkih tijela.

Komentara 45

Avatar Observer
Observer
13:21 15.11.2019.

3 clana stranke biraju troje clanova predsjednistva !

Avatar Drol
Drol
18:17 16.11.2019.

Koji dio ljude ovdje smeta? To što Se Hrebak zalaže za manju javnu potrošnju ili to što se zalaže za apsolutnu transparenciju trošenja javnog novca? Ne samo da se zalaže već to provodi i u djelo.

OO
oo8787
17:19 16.11.2019.

Kod nas ima mnoštvo lijevo-liberalnih stranaka(sdp, hdz, hns, most, hsls,...), krajnje je vrijeme da se narod probudi i glasa za nacionalnu desnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije