Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavio ih HAKOM

Hrvatski Telekom dobio kaznu od 36 milijuna kuna

Zagreb:  Nova zgrada HT-a
Davor Puklavec/PIXSELL
08.10.2022.
u 20:45

HT se žalio na prvostupanjsku presudu. Argument HT-a bio je da je snimka razgovora koji je inspektor HAKOM-a vodio s korisničkom službom Hrvatskog Telekoma, koji je bio dokaz protupravnih radnji HT-a na sudu, nezakonit dokaz jer se radi o neovlaštenom snimanju.

Hrvatski Telekom dobio je kaznu i to u vrijednosti od 36 milijuna kuna. Kaznu je izrekao Općinski prekršajni sud u Zagrebu, a potvrdio ju je Visoki prekršajni. Kazna iznosi 36.037.291,70 kuna, objavio je HAKOM u presudi.

HT je završio na sudu kada ih je prijavila Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM, i to zbog načina na koji su 2018. godine nudili potrošačima mobilnu tarifu “Najbolja L“.

Hrvatski telekom je naime, tu tarifu po promotivnoj cijeni od jedne kune mjesečno u periodu od šest mjeseci nudio isključivo postojećim korisnicima usluge Magenta 1.  Nisu obavijestili regulatora o obavljanju "testa istiskivanja marže za maloprodajne cijene", točnije morali su dostaviti dokaz. HT je promotivnu tarifu 'Najbolja L' , bez testa, smio ponuditi isključivo svim potrošačima, a ne samo postojećim korisnicima Magente. 

HT se žalio na prvostupanjsku presudu. Argument HT-a bio je da je snimka razgovora koji je inspektor HAKOM-a vodio s korisničkom službom Hrvatskog Telekoma, koji je bio dokaz protupravnih radnji HT-a na sudu, nezakonit dokaz jer se radi o neovlaštenom snimanju. 

Ključne riječi

Komentara 5

PR
prokurator
22:54 08.10.2022.

pozdravljam kaznu, neka toga bude čim više, jer teleoperateri varaju mušterije na sve moguće načine. nije ht jedini naravno. evo ovih dana svi dižu cijene, jer eto inflacija je pa moraju za 20ak posto poskupiti usluge... lopine!

IV
Ivor
23:17 08.10.2022.

Pročitao sam sudske odluke i svaka čast HAKOM-u i njegovim pravnicima na ovom sudskom procesu! Argument da HT-ovo snimanje razgovora ujedno znači i odricanje prava na privatnost je genijalan odgovor na tužbu i koji vojska pravnika iz HT-a nije uspjela oboriti na dva suda!

Avatar comparator
comparator
22:38 08.10.2022.

Ugovaranje se kod HT-a ugovara nelogično i posebno za Max tv i ostale usluge ,a paket nema garanciju sadržaja za koji ste se opredijelili pa tako naglo možete ostati bez Formule 1 ili neke lige ,a umjesto toga dobijete srpskuku ligu i nude se utakmice Čukarički Borac ili nemam pojma još koje gluposti. Ako ne pristanete onda vam šalju kao da ste odustali i traže penale. Naravno ugovor za Max tv završava šest mjeseci prije i oni se hvataju za taj ugovor. Ako se ne bunite oni vam uredno šalju razliku . Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije