Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mogla vjerovati

Otišla je na tehnički pregled pa pala zbog neobičnog razloga: Neki su priznali da su i sami napravili istu pogrešku!

shutterstock
31.08.2022.
u 11:28

Kako bi osvijestila druge, Katie je pozvala kolege vozače da ne postanu žrtve iste pogreške.

Vozači se mogu iznenaditi manje poznatim greškama u vožnji koje mogu uzrokovati padove na tehničkom pregledu ili još gore, novčane kazne. Dok se dodaci u automobilu, poput naljepnica i osvježivača zraka, mogu činiti bezopasnima, jedna žena tvrdi da ti skromni proizvodi mogu uzrokovati probleme kada treba odvesti automobil na tehnički pregled, kako piše Mirror.

Nakon što se šokirala zbog razloga neuspješnog pregleda, vozačica poznata na TikToku kao @katieejob podijelila je video upozoravajući ostale vozače da budu svjesni njezine pogreške. Prema njoj, postavljanje pojačivača mirisa da visi na retrovizoru značilo je da je prekršila pravila. Kako bi osvijestila druge, Katie je pozvala kolege vozače da ne postanu žrtve iste pogreške.

Liječnica upozorila što nikada ne smijete učiniti u javnom WC-u:

1/6

"Naučena lekcija - ne zaboravite skinuti osvježivač zraka s automobila kada ga vozite na tehnički pregled”, objasnila je pa podijelila video dokumenata iz Agencije za standarde vozača i vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva u kojima je detaljno objašnjen razlog neuspjeha tehničkog pregleda. 

Na papiru piše: "Odmah popraviti (veće nedostatke). Pogled vozača na obvezno vanjsko ogledalo značajno pogođeno središnjom prednjom zaprekom (miris zraka za retrovizor)".

@katieejon

in tears

♬ Oh no, oh no, oh no, no no - Hip Hop

Ne samo da je Katie zbog pogreške imala neuspješni tehnički pregled, već bi se mogla iznenaditi kad zna da bi je zbog tog nedostatka mogli kazniti s 1000 funti (oko 8700 kuna) i tri kaznena boda.

Iako zapravo nije protuzakonito voziti s velikim osvježivačima zraka, to bi moglo dovesti do kazne od 100 funti (oko 870 kuna) na licu mjesta ako se utvrdi da zaklanjaju pogled. 

Upozorenja, izdana u Zakonu o cestovnom prometu u Ujedninjenom Kraljevstvu, nalažu da vozač ne smije upravljati vozilom ako mu je na bilo koji način zapriječen pogled na cestu. Zakon o cestovnom prometu kaže "nitko ne smije upravljati motornim vozilom na cesti ako se nalazi u takvom položaju da ne može imati potpuni pregled ceste i prometa ispred” te da “vjetrobranska stakla i prozori moraju biti čisti i bez prepreka za vid."

Vješanje ukrasa s retrovizora ili korištenje naljepnica za uljepšavanje vašeg automobila također bi moglo utjecati na isplatu osiguravajućeg društva ako ste sudjelovali u nesreći.

Mnogi su ljudi podijelili svoj šok u komentarima na TikTok video, a neki su čak priznali da su napravili istu pogrešku.

"Nikad me nisu srušili na tehničkom i uvijek sam ostavljao osvježivače zraka", tvrdi jedan korisnik, dok je jedan dodao: "To je užasno, iz servisa su mi uklonili moj prije tehničkog. Nisam ni znao da to nije dopušteno sve dok ga nisam vidio na sjedalu."

Često gubite ključeve i druge sitnice? Psihologinja savjetuje kako tome stati na kraj:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:04 31.08.2022.

Jedva cekaju da nesto izmisle i kazne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije