Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
euroizbori

'Hrvatski glas u Europi', HDZ-ov izborni program

plenković
Patrik Macek/Pixsell
20.03.2013.
u 18:00

U ovom EU programu, HDZ zagovara socijalno tržišno gospodarstvo “kao alternativu propalim socijalističkim utopijama i neoliberalnim politikama koje su dovele do svjetske krize”.

“Samo sposobni ljudi koji dobro poznaju europske politike i institucije moći će nas dostojno i uspješno predstavljati”, stoji u izbornom programu HDZ-a za EU izbore.

Naziva se “Hrvatski glas u Europi”, a nalaže zastupnicima HDZ-a kako promicati hrvatske interese u EU. Navodi se da EU nije i ne smije postati negacija nacionalnih država, već okvir za razvoj svih svojih članica, što je i politika Europske pučke stranke kojoj HDZ pripada. HDZ smatra da su travanjski izbori ujedno “glasovanje za promjenu smjera gospodarske politike u Hrvatskoj”.

“Postoji alternativa. Mi je nudimo”, tvrde u programu i razrađuju načine kako RH opet dovesti do rasta i razvoja. U ovom EU programu, HDZ zagovara socijalno tržišno gospodarstvo “kao alternativu propalim socijalističkim utopijama i neoliberalnim politikama koje su dovele do svjetske krize”. Zalaže se za jačanje privatne inicijative i poduzetništva, a za “budući rast je potrebno nastaviti i s reformama bankarskog sustava kako bi se stavio u funkciju financiranja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta.”

HDZ-ovi zastupnici zalagat će se za razvoj svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova, aktivnu europsku politiku zapošljavanja, potporu hrvatskoj poljoprivredi i ribarstvu, infrastrukturno povezivanje RH i zaštitu i promicanje hrvatske kulture i jezika, te očuvanje hrvatskog identiteta. Nadalje, RH mora u EU imati aktivnu ulogu i biti most prema državama jugoistočne Europe, a “poseban dio naše politike je potpora hrvatskom narodu u BiH, zagovarat ćemo rješavanje neravnopravnog položaja Hrvata u BiH”, stoji u izbornom programu HDZ-a.

>>'Nismo očekivali tu razinu kukavičluka i rastrošnosti Vlade'

Ključne riječi

Komentara 8

TM
tom milles
18:09 20.03.2013.

Jedini primjeren koji bi bio vjerodostojan Hrvatsku predstavljati u Europi je Ivo Sanader.On uz svoje već davno usvojene europske manire i uz poznavanje nekoliko svijetskih jezika daleko nadmašuje i mnoge političare koji već jesu u EU parlamentu .Na žalost njegaega je iz stranke izbacila ona osoba koje je uspoređujući ju sa njime ipak može se reći POLUPISMENA.

SB
sbiki13
18:10 20.03.2013.

ma šta priča ovaj hadezeovac oni pokrali cijelu državu i narod doveli do bjede i oni imaju program za oporavk kakav oporavak valjda misli u svoje đepove fuj---------------

SP
spaner
18:58 20.03.2013.

šuica i tomašićka su pravi predstavnici,samo neznam što je đakić usra,ne vidim ga na listi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije