Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekstremno niske temperature

Hrvatska je pod ledom... Temperature 'debelo' ispod ništice izmamile novo crveno upozorenje

Hladnoća, led u Splitu, zima
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/14
08.01.2017.
u 09:47

Crvene su uzbune na snazi za Slavoniju, Baranju, Istru i cijelo priobalje. Narančasta upozorenja su zbog niskih temperatura izdana za ostatak Hrvatske, a za dijelove Jadrana na snazi su žuta upozorenja zbog snažnih udara vjetra.

Današnje jutro u Hrvatskoj u znaku je debelih temperaturnih minusa.

Ekstremno niske temperature izmjerene su u gotovo cijeloj zemlji. U Kopačkom ritu u 7 sati izmjerena su -22 Celzijeva stupnja, u osječkoj zračnoj luci -21, u Slavonskom Brodu -20, u Belom Manastiru, Brestovcu i Vinkovcima -19, a -18 stupnjeva izmjereno je u Đakovu i Čepinu, u Gradištu pored Županje, Požegi i na Svetom Juri na Biokovu bilo je -17, u Kutjevu i Vukovaru -16, u Gospiću i Otočcu -15, a u Ogulinu, Plitvičkim jezerima i Slunju -14.podaci su Državnog hidrometeorološkog Zavoda (DHMZ).

Crni Lug (NP Risnjak), Hrvatska Kostajnica, Parg pored Čabra, Puntijarka i Zavižan mjerili su -13, dok je -12 izmjereno u Delnicama, -11 u Lipiku, a -10 u Bilogori, Daruvaru, Goricama kod Nove Gradiške, Imotskome, Karlovcu, Sisku, Virovitici i u zagrebačkoj zračnoj luci.

U Bednji, Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Krapini, Križevcima, Kutini, Slatini i Varaždinu bilo je -9, u Kninu i Zagrebu -8, a u Metkoviću, Pazinu i na zadarskom aerodromu -7.

U Dubrovniku je jutros bilo -6 stupnjeva, a -5 je izmjereno u Pločama, Sinju, Splitu i Šibeniku. U Opatiji, Puli i Rijeci temperatura se spustila na -2, a i na velikoj većini ostalih mjernih postaja živa je također bila u minusu.

Jedino je u Malom Lošinju (+1), na Palagruži (+1), svjetioniku Porer (+1) i svjetioniku Sveti Ivan (+1) temperatura bila iznad nule.

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

Meteoalarm izdao crvena upozorenja

Prema najnovijoj prognozi, tijekom nedjelje će u većini krajeva unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega. Na istoku zemlje i na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu uz više oblaka može pasti pokoja pahulja snijega.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura i tramontana, još mjestimice s olujnim udarima, osobito na jugu. Najviša dnevna temperatura od -7 do -3, na Jadranu od -1 do 4 °C.

Putem Meteoalarma DHMZ je izdao niz novih upozorenja, među njima i nekoliko crvenih zbog izuzetno niskih temperatura zraka. Crvene su uzbune na snazi za Slavoniju, Baranju, Istru i cijelo priobalje. Narančasta upozorenja su zbog niskih temperatura izdana za ostatak Hrvatske, a za dijelove Jadrana na snazi su žuta upozorenja zbog snažnih udara vjetra.

Foto: DHMZ

>>VIDEO Pogledajte što će se dogoditi kada na -20 bacite čašu vruće vode u zrak

>>Temperatura se spušta do - 19 stupnjeva: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih 7 dana!

Komentara 8

JU
jurajuric118
10:11 08.01.2017.

uuuu sve se stepam od tih crvenih upozorenja. alo novinari, zima je i traje do 20.03. kakva je ve to senzacija da temeperature idu u minus. i to normalan minus.

RA
raikonen
10:50 08.01.2017.

Ne želimo biti tupavi ameri, a vi nas stalno takvima pokušavate napravit. Nabijem alarm i alarmiste na barajak

DU
Deleted user
11:01 08.01.2017.

Javio se i mali Vakula iz Splita. Ocekuje se i snijeg u centru Tripolija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije