Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbijen lanac

Hrvat glavni organizator prostitucije u Beču?

richard steiner
News.at
06.04.2010.
u 15:57

Uhićene se sumnjiči ne samo za organizaciju bečke prostitucije nego i za reketarenje, ucjene i druge oblike organiziranog kriminala.

Glasnogovornik austrijskog Državnog odvjetništva u Beču Gerhard Jarosch potvrdio je austrijskim medijima da je preko Uskrsnog vikenda uhićeno više „kraljeva“ tzv. bečkog Gürtela, prstenaste ulice oko središta grada s nizom javnih kuća, koji su godinama nadzirali prostituciju u austrijskome glavnom gradu. Isti izvor navodi da su provedene i premetačine 80 bordela, stanova i kuća u Beču, Donjoj i Gornjoj Austriji te Münchenu i Španjolskoj.

Jarosch nije htio iznijeti pojedinosti ove pregogranične akcije razbijanja lanca prostitucije koju je austrijski Savezni ured za kriminalistiku pripremao dvije godine, obzirom da je istraga još u tijeku i da je najavljena mogućnost daljnjih uhićenja.

Mediji navode da je među dvanaestero uhićenih i 39-godišnji Hrvat Richard St. za kojeg se sumnja da je bio glavni organizator bečkog lanca prostitucije. On je uhićen u nedjelju ujutro u minhenskoj zračnoj luci na povratku iz Dominikanske Republike.

Većina uhićenih, među kojima i beogradski profesionalni boksač Dušan R. Zvan Rocky, navodno zamjenik vođe bande Richarda St., već je prebačen u pritvor bečkog Zemaljskog suda. Glasnogovornik tog suda Christian Gneist potvrdio je da je za sedmoricu uhićenika već donešeno rješenje o zadržavanju u istražnom zatvoru.

Neslužbeno se doznaje da je puno ime uhićenog vođe bande hrvatskog podrijetla Richard Steiner. Jedan od njegovih poznanika je za austrijski dnevnik Österreich rekao da „Steiner nije znao kako mu se je to uopće moglo dogoditi“, aludirajući na njegove odlične veze u bečkim policijskim krugovima.

Dnevnik piše da je Steiner „vojnik sa sklonošću filozofiji“ i da je osobno izjavio kako je bio u Legiji stranaca. Dodaje da je šefom bečkog lanca prostitucije navodno postao 2007. godine, po povratku iz Dominikanske Republike, gdje ima kuću. Opisuje ga kao nepušača raskošne mišićne mase , teškog gotovo sto kilograma koji u minuti napravi čak 600 sklekova.

Među uhićenim članovima bande je i Dragan R. zvani Pletenica.

Uhićene se sumnjiči ne samo za organizaciju bečke prostitucije nego i za reketarenje, ucjene i druge oblike organiziranog kriminala. Prijeti im do 20 godina zatvora.

Komentara 21

OB
-obrisani-
16:07 06.04.2010.

ma daj te tko bi u to povjerovati mogao?

DA
daba
16:27 06.04.2010.

Ma nemoguce da nisu Srbi haha.

KA
kajkac
16:38 07.04.2010.

ovo samo moze napisati netko ko nema pojma o sportu-bandit napravi 600 sklekova u minuti.....................................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije