Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.03.2019. u 09:07

Ne treba biti osobito mudar u predviđanju da će imenovanje Slavice pasti na sudu.

Imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka umjesto Ljiljane Zmijanović, doktorice znanosti i bivše braniteljice s nešto manje od 500 dana u borbenom sektoru, na žalost, još je jedan primjer da je za funkcije u ovoj državi bitniji kriterij podobnosti od stručnosti.

Uz biografije obiju kandidatkinja, Slavice, bivše ravnateljice šibenskog Studentskog centra koja je, kako je pisao Večernji list, imala iskaznice HNS-a i HDZ-a, i doktorice znanosti Zmijanović, koja je više od desetljeća radila u toj javnoj ustanovi na poslovima za koja je primila domaća i međunarodna priznanja, bilo je pametnije i Kuščeviću i ministru Ćoriću koji je donio rješenje o imenovanju Slavice da šute o kriterijima stručnosti i referencijama koje su, eto, presudile u izboru Slavice.

Rasplet će donijeti splitski Upravni sud na kojem Zmijanović tužbom traži poništenje rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju Slavice na mjesto ravnateljice, no ni sud neće moći sanirati društvenu štetu nastalu tim imenovanjem koje građanima ostavlja gorak okus jer se Hrvatska, tko god bio na vlasti, nije riješila kronične bolesti – uhljebljivanja, koja mlade tjera iz ove zemlje. Zmijanović je odlučna da ustraje na istjerivanju pravde poručivši da bi odustajanje bilo loša poruka mladima koji zbog ovakvih stvari razmišljaju o odlasku iz zemlje.

S obzirom na to da je po kvalifikacijama ispred Slavice, usto je i bivša braniteljica, a javne ustanove po zakonu su dužne dati prednost pri zapošljavanju braniteljima ako zadovoljavaju iste uvjete za natječaj kao i protukandidati, ne treba biti naročito mudar u predviđanju da će to imenovanje na Upravnom sudu “pasti”. Pita li se Ćorić i vladajući je li im trebao ovakav gaf kojim su sami ismijali “politiku vjerodostojnosti” na koju su se pozivali dolazeći na vlast. Ispada da politika vjerodostojnosti znači vjerodostojno nastavljanje uhljebljivanja podobnih ili, kratko rečeno, u Hrvatskoj se nastavlja sve po starom. Ali ovaj put jedna hrabra žena, koja je za ovu državu dala 482 dana svog života u borbenom sektoru, takvoj praksi želi stati na kraj. Ishod čekamo.     

Prosvjed u Španskom

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:25 24.03.2019.

podrška braniteljici i nagradivanoj djelatnici nacionalnog parka bez stranačke iskaznice!!

Avatar Observer
Observer
09:24 24.03.2019.

Ako Lovre odlucuje , Zna se !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije