Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Radi se o Milinovićevu spinu po principu 'što se babi htilo, to se babi snilo''

- Ja vjerujem da će u ovom mjesecu novi Zakon o referendumu ići na javno savjetovanje, kaže ministar uprave.
19. ožujka 2019. u 13:12 13 komentara 1161 prikaza
Lovro Kuščević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je danas da će novi Zakon o referendumu tijekom ovoga mjeseca ići na javno savjetovanje, što, komentira, vjerojatno znači da će se referendum koji najavljuju sindikalne središnjice protiv odlaska u mirovinu sa 67 godina provoditi po dosad važećim pravilima.

Igor Krizmanić Igor Krizmanić HDZ-ovac kojeg je kći optužila za nasilje zamrznuo članstvo u stranci

- Ja vjerujem da će u ovom mjesecu novi Zakon o referendumu ići na javno savjetovanje, a to znači, ako sindikati pokrenu inicijative, da će se taj referendum voditi prema pravilima važećeg zakona. Što se tiče umirovljenja sa 67 godina, mi u Vladi smo pomno analizirali sve učinke ovog zakona i financijska održivost jednostavno uvjetuje odlazak u mirovinu sa 67 godina. Ja sam za svako dobro rješenje koje jamči opstanak mirovinskog sustava. Ne bih rekao da to je nauštrb građana, mislim da sve zemlje u okruženju imaju isto pravilo – objašnjava Kuščević.

Lovro Kuščević
1 / 5
Lovro Kuščević

Osvrnuo se i na navode da bi se po prvi puta moglo dogoditi da se u Lici sastavi većina bez HDZ-a.

- Radi se o čistom spinu gospodina Milinovića po principu "što se babi htilo, to se babi snilo". HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u skupštini i kreirati proračun. Upravo se pregovara s koalicijskim partnerima i uvjeravam se da će HDZ imati i predsjednika Skupština i većinu. Regionalna razina vodi pregovore i pregovara se sa svima u vijeću osim s članovima s liste gospodina Milinovića – naglašava.

Ravnateljica Nella Slavica Dva stolca U isto vrijeme bila je i u HNS-u i u HDZ-u

Informacija da je nova ravnateljica NP Krka Nella Slavica istovremeno bila članica HDZ-a i HNS-a, Kuščević, kaže, dosad nije imao.

- Ne znam njezinu stranačku povijest, ali to je samo dokaz da ova Vlada imenuje ljude po kriteriju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti. U statutu HDZ-a jasno stoji da jedna osoba može biti član samo jedne stranke - HDZ-a i ako se upiše u neku drugu stranku da njoj automatizmom prestaje članstvo u HDZ-u. O eventualnim sankcijama se može biti stranački, ali ne na dužnosti ravnateljice – tvrdi.

Andrej Plenković Obiteljsko nasilje Plenković o slučaju iz Požege: HDZ ne tolerira nasilje

Iz medija je, također, doznao i za vijest da je HDZ-ovog potpredsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića kćer Petra Š. na Facebooku optužila za obiteljsko nasilje.

- Neću unaprijed optuživati temeljem napisa u medijima, gospodin je postupio dobro. Mislim da je odgovorno postupio, zamrznuo je članstvo, dao ostavku na sve stranačke i političke dužnosti, a dalje će na sudu dokazivati svoju nevinost. Naravno da u HDZ-u osuđujemo svaki oblik nasilja, naročito u obitelji, naročito danas kad je Dan očeva – poručuje.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Uvik svojom glavom
  Uvik svojom glavom:

  Nisu problem umirovljenici koji idu u mirovinu sa 65 g nego oni koji idu sa 50 ili manje godina, čitaj more lažnih branitelja i političkih uhljeba

 • tajo777:

  Zakon o referendumu bi se trebao zvati Zakon o onemogućavanju referenduma!

 • portugisac:

  Nakon 29 godina glasovanja za HDZ prvi puta zbog Kuščevića neču. Niti ja niti moja obitelj a niti prijatelji. Pokrao nas je a sa pozdravom hvaljen Isus vrijeđa sve vjernike jer laže.