Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U TEKSASU

Hrabre učiteljice pokušale su zaštititi učenike od pomahnitalog napadača, ubijene su

Učiteljice ubijene u napadu u školi u Teksasu
Foto: Twitter
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.05.2022.
u 11:27

Mireles je kao učiteljica radila 17 godina, a u slobodno vrijeme uživala je u trčanju, planinarenju, vožnji bicikla te druženju sa svojom obitelji. Bila je udana za policajca Rubena Ruiza (43) s kojim je ima kćer.

Učiteljica četvrtog razreda Eva Mireles jedna je od žrtava stravičnog pokolja koji se dogodio jučer u osnovnoj školi u teksaškom gradu Uvaldeu. U masovnoj pucnjavi ubijeno je ukupno 19 učenika te dvije odrasle osobe. Uz Evu, ubijena je i Irma Garcia.

Lydia Martinez Delgado otkrila je za CNN kako je u pucnjavi ubijena njena nećakinja. 

– Bijesna sam što se pucnjave nastavljaju, ova djeca su nevina, puške ne bi trebale biti dostupne svima. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica od 20 tisuća ljudi – ispričala je za KSAT. Dodala je kako nikada nije zamišljala da će se ovo dogoditi njenim bližnjima. – Sve što možemo učiniti jest moliti se jako za našu zemlju, državu, škole i posebno za obitelji svih stradalih – rekla je. CNN piše kako je Mireles radila 17 godina u školi te da je u slobodno vrijeme uživala u trčanju, planinarenju, vožnji bicikla te druženju sa svojom obitelji.

Delgado je smrt svoje nećakinje potvrdila i za New York Post kojem je rekla i kako je Eva pokušala tijelom zaštititi učenike tijekom napada.

Mireles je kao učiteljica radila 17 godina te je u slobodno vrijeme uživala u trčanju, planinarenju, vožnji bicikla te druženju sa svojom obitelji. Bila je udana za policajca Rubena Ruiza (43) s kojim je ima kćer.

Smrt Irme Garcije potvrdio je njen sin Christian. Irma je u školi radila 23 godine te je bila majka četvero djece. Voljela je slušati muziku i roštiljati sa suprugom. Sin Christian kazao je kako ima prijatelja u policiji koji je bio na mjestu događaja te mu je rekao kako se moglo vidjeti da je njegova majka štitila učenike tijekom napada, piše NBC.

Naoružani tinejdžer ubio je najmanje 19 učenika i dva učitelja nakon što je upao u teksašku osnovnu školu u utorak, u najnovijem oružanom masovnom ubojstvu u SAD-u i najsmrtonosnijoj pucnjavi u školi u gotovo deset godina.

Krvoproliće je počelo kad je osumnjičeni 18-godišnjak, imenovan kao Salvador Ramos, pucao u svoju baku, koja je preživjela, rekle su vlasti.

Pobjegao je s mjesta događaja i udario autom u blizini osnovne škole Robb u Uvaldeu u Teksasu, gradu oko 130 kilometara zapadno od San Antonija. Ondje je počeo krvavi pokolj koji je okončan kad je ubijen, kada ga je očito ustrijelila policija. Motiv se još ne zna. Policajci su vidjeli napadača u pancirki koji izlazi iz udarenog automobila i reagirali, ali ipak je uspio upasti u zgradu i pucati, rekao je za CNN Erick Estrada, narednik u teksaškom odjelu za javnu sigurnost.

Govoreći iz Bijele kuće nekoliko sati kasnije, vidno potreseni američki predsjednik Joe Biden pozvao je Amerikance da se suprotstave politički moćnom američkom oružanom lobiju, koji je okrivio za blokiranje donošenja strožih zakona o sigurnosti vatrenog oružja. Biden je naredio da do zalaska sunca u  subotu zastave budu na pola koplja zbog najnovije tragedije.

"Kao nacija, moramo se zapitati: 'Kada ćemo se, za ime Boga, suprotstaviti oružanom lobiju'", rekao je Biden na nacionalnoj televiziji.

"Vrijeme je da pretvorimo ovu bol u akciju, za svakog roditelja, za svakog građanina ove zemlje". Osudio je "one koji sprečavaju ili odbacuju ili blokiraju razumne zakone o vatrenom oružju".

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:26 25.05.2022.

Sta reci nego zalosno ali sta ocekivati u zemlji koja je paju patka zamijenila sa ratobornim horor likovima u animiranim filmovima, ..gdje scenarije za filmove pisu osobe koje bi svako normalno drustvo uzelo u promatranje...samo to lagano zahvaca i nase sredine.

VA
vadis1
12:59 25.05.2022.

Amnerika je drzava velikih mogucnosti, ali ima i slabosti.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
12:34 25.05.2022.

Kao i obicno od ovih velikih demokrata... licemjernost extraordinaire. Trebalo bi se u prvom redu suprotstaviti vojno-industrijskom kompleksu ciji lobisti su uvjerili ovog "predsjednika" SAD-a da mu je potrebno sljedece godine potrositi blizu 800 milijardi US$ na naoruzavanje Sjedinjenih Drzava! U isto vrijeme drasticno smanjuju budzet policije koja bi se trebala brinuti za sigurnost u njihovim gradovima, a ovaj najnoviji pokolj zorno pokazuje posljedice te sulude politike! Ovako kako se pomahnitali pojedinci ponasaju u SAD-u, tako se SAD vojni stroj ponasa na cijelom planetu... Umjesto da se bave odrzavanjem mira i sigurnosti u vlastitom dvoristu, oni donose nemir i nesigurnost sirom svijeta... nesebicno dijeleci oruzje svakomu tko zeli "pomoci u sirenju demokracije", od sirijskih dzihadista do ukrajinskih nacista...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije