Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Homoseksualac tuži faks: Nije napredovao jer su mu se smijali

Dekan Tihomir Hunjak tvrdi da je povrijeđen jer je Krešić izašao u javnost i time izrazio nepovjerenje prema fakultetu i njemu
05. ožujka 2011. u 08:00 44 komentara 18 prikaza
\'22.12.2010. Korzo, Varazdin, Dr. sc. Dario Kresic visi asistent na FOI-e podnio je tuzbu na opcinski sud protiv fakulteta zbog diskriminacije i uznemiravanja na racun njegove seksualne orijentacije
Foto: Marko Jurinec/Pixsell

– Još radim na Fakultetu organizacije i informatike kao viši asistent, no kolege me izbjegavaju i ne druže se više sa mnom, a smatram da je za to kriva upravu fakulteta. Osjećam velik pritisak u grudima, stres i nesanicu pa sam morao potražiti i liječničku pomoć – rekao je u sudnici Dario Krešić, viši asistent na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike koji je saslušan povodom svoje tužbe protiv Fakulteta zbog diskriminacije u napredovanju a što je uzrokovano, smatra Krešić, njegovim seksualnim opredjeljenjem.

Dvojica kolega su ga pred drugima u kantini i na hodniku ismijavali i dobacivali primjedbe zbog njegova seksualnog opredjeljenja pa se obratio dekanu Tihomiru Hunjaku.

– Otišao sam dekanu i požalio se zbog ponašanja kolega, a on je tada rekao da to nije u redu od kolega koji su mi se za nekoliko dana i pismeno ispričali. Otad me se koči u napredovanju koje mi je obećano još prije tri godine nakon što doktoriram, a dekan Hunjak i sam mi je zaprijetio da nisam smio s time izlaziti u javnost jer da je on moćan i zatreba li, sudit ćemo se i 2 – 3 godine – kazao je Dario Krešić.

Saslušan je i dekan Hunjak, koji je istaknuo da je na fakultetu već 35 godina, a u posljednjih je 10 na čelu te ustanove, te da nikada ne viče, ali je povrijeđen jer im je kolega Krešić, izišavši s tim u javnost, izrazio nepovjerenje. Tako je čak i na sjednicu etičkog povjerenstva doveo svoje pravne zastupnike.

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey
Ideje koje donose rezultate
  • adiafora:

    Sve firme, fakulteti i škole trebaju postaviti homoseksualce za ravnatelje, samo tako možemo biti sigurni da nisu ugrožena njihova prava da napreduju i da se neće osjećati povrijeđeno.

  • Antiša:

    Budite pederi, ali ne iznosite to u javnost.

  • modrulj:

    05.03.2011. u 08:31h Usran McGovan je napisao/la: Najdi žensku, poseksaj se, pa ćeš zaspati ka beba. Ijoš te neće ljudi zajebavati. -- odlican odabir nadimka - pristaje ti savrseno ;)