Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko 3.000 djece hodočastilo u Voćin

Hodočašće i kviz znanja u znaku Ivana Pavla II.

Dječje hodočašće
Foto: Ljiljana Marić
1/3
04.05.2014.
u 19:55

Poslije misnog slavlja održano je natjecanje iz vjeronaučnog znanja o životu i djelu pape Ivana Pavla II. u kojem su najuspješniji bili učenici iz Pakraca.

U Voćinu, marijanskom svetištu na dječjem hodočašću, jedinstvenom u Hrvatskoj okupilo se oko 3.000 osnovnoškolaca iz Požeške biskupije. Svečanu svetu misu predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević koji je najmlađe voćinske hodočasnike podsjetio na proglašenje svetim pape Ivana Pavla II. prošloga 27. travnja koji je na svoj način trajno prisutan u Voćinskom svetištu po krunjenja lika Gospe Voćinske u Osijeku prije jedanaest godina. Upozorio je na znakovitost da upravo djeca, najmlađi članovi Biskupije koju je papa Ivan Pavao II. utemeljio dolaze u Voćin kao prvi hodočasnici nakon njegova proglašenja svetim kako bi pred Marijinim likom kojeg je on okrunio zahvalili Bogu za dar njegove svetosti.

 

Poslije misnog slavlja održano je natjecanje iz vjeronaučnog znanja o životu i djelu pape Ivana Pavla II. u kojem su najuspješniji bili učenici iz Pakraca. Drugo mjesto pripalo je skupini župe sv. Terezije Avilske iz Požege, a treće mjesto osvojila je ekipa iz župe bl. Ivana Merza u Slatini.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije