Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

HNS o rafineriji: 'Moramo pronaći rješenje i nastaviti proizvodnju'

rafinerija Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
22.01.2019.
u 10:09

Hrvatska narodna stranka smatra kako je odluka o prestanku prerade nafte u Sisku, očekivana, obzirom na nečinjenje i nedonošenje odluka proteklih godina

Hrvatska narodna stranka smatra kako je odluka o prestanku prerade nafte u Sisku, očekivana, obzirom na nečinjenje i nedonošenje odluka proteklih godina. U HNS-u smatraju kako država, kao vlasnik 44 posto dionica, sada treba inzistirati da većinski vlasnik čim prije konkretizira planove o nastavku nove industrijske proizvodnje na području sisačke Rafinerije. „HNS godinama upozorava da rad rafinerije u Sisku ima smisla isključivo s preradom domaće nafte.

Podsjećam da je projekt istraživanja i eksploatacije nafte koji je2014. pokrenulo Ministarstvo gospodarstva koje je tad vodio HNS usporen ili zaustavljen u potpunosti, a tada u tome nije nitko stao iza nas, pa niti sindikati“, rekao je Krešimir Malec, član Središnjeg odbora HNS-a dodajući kako, kao i uvijek u takvim slučajevima, kratkoročno politikantstvo i populizam sada dolaze na naplatu. „Danas se mora naći rješenje i inzistirati na nastavku industrijske proizvodnje na lokaciji rafinerije, osiguranju sredstava za nove investicije i alternativnu proizvodnju, a samim time i zadržavanje što je moguće većeg broja zaposlenih na lokaciji rafinerije u Sisku.

Profitabilan rad Rafinerije isključivo je moguć kroz preradu većih količina domaće nafte. Imamo ljude, znanje i višegodišnje iskustvo u istraživanju i eksploataciji nafte i plina i na nama je da ih iskoristimo“ - zaključio je Malec pohvalivši inicijativu ministra Ćorića koji je najavio nastavak istraživanja vezanih uz eksploataciju nafte u Hrvatskoj. Čelnica sisačkog HNS-a Adelina Ivković prozvala je čelnika sindikata Nova solidarnosti i koordinatora Stožera za obranu rafinerije Predraga Sekulića, za politikanstvo. „Jeli Predrag Sekulić koordinator Stožera za obranu Rafinerije ili je političar jer kao što svi dobro znamo, Sekulić je imenovan za koordinatora MOST-a za Sisak i Sisačko-moslavačku županiju.

Što to znači, da se ujutro bavim radničkim pravima i zalažem se za opstojnost radnih mjesta u Rafineriji, a poslijepodne podržavam aktualnu gradsku vlast u Sisku i zalažem se za dijeljenje otkaza. Neću pretjerati ako kažem da je 200-tinjak otkaza dobiveno u gradskim službama u pet godina SDP-ove gradske vlasti“, - rekla je Ivković pozvavši Sekulića da bude inicijator pokretanja potpisivanja kolektivnih ugovora u Gradu Sisku s gradskim poduzećima, u kojima već pet godina ne postoje kolektivni ugovori.

>>Pogledajte video: Rafinerija Sisak

Ključne riječi

Komentara 4

KR
Krotila
10:40 22.01.2019.

veleizdaja

TA
Tarantula
10:21 22.01.2019.

Dosta nam je vaših rješenja! Rafinerija Sisak trenutno je najčišća rafinerija u ovome dijelu europe, ne zbog razvijene tehnologije nego zato što ne radi! Slijedeća na redu je Rafinerija Rijeka, prema planu HDZ-a potrebno je dovršiti privatizaciju INA-a, na način da imamo samo dva hrvatska predstavnika koji nemaju prava glasanja a niti veta, zatim slijedi obustava prerade nafte u RH i sva nafta će se prerađivati u MOL-u a finalni produkt slati će se u Hrvatsku na benzinske pumpe! Bravo još jednom za HDZ! Ode Rafinerija Sisak, ode Rafinerija Rijeka, ode nafta iz Hrvatske, ode INA ali HDZ-u raste popularnost!

DH
dalibor.hren
10:14 22.01.2019.

Je li taj HNS Hrvatski nogometni savez ili Hrvatska narodna stranka, koja ima više ministara nego članova???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije