Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK TEREN

HGSS Split spasio dvoje ozlijeđenih planinara na Mosoru

HGSS SPLIT/Facebook
17.10.2021.
u 19:28

U blizini su bili na tečaju za alpiniste početnike članovi HGSS-a među kojim i liječnica te su brzo pronašli ozlijeđenu planinarku

Helikopterskom akcijom u nedjelju je u splitski KBC prevezeno dvoje ozlijeđenih planinara na Mosoru, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja  (HGSS)  Split, o dvije akcije spašavanja.

Splitski su HGSS-ovci na Facebook stranici priopćili kako su danas oko 11.50 sati dobili dojavu o nesreći strane planinarke koja je pri padu ozlijedila nos i rame na planinarskoj stazi između planinarskih domova Umberto Girometta i Lugarnica.

Planinarski dom Umberto Girometta je na nadmorskoj visini od 868 metra dok je planinarski dom Lugarnica na nadmorskoj visini od 872 metra.

Kako su objasnili, u blizini su bili na tečaju za alpiniste početnike članovi HGSS-a među kojim i liječnica te su brzo pronašli ozlijeđenu planinarku i zbrinuli je pošto ona nije mogla samostalno hodati.

"Teren je bio težak za transport zemaljskim putem te su spašavatelji pozvali u pomoć ekipu letača spašavatelja koji su se helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stigli na mjesto nesreće. U isto vrijeme se dogodila još jedna nezgoda u kojoj je jedan planinar ozlijedio skočni zglob. Druga ekipa spašavatelja ga je dopratila do helidroma pored planinarskog doma te je i on prevezen helikopterom u KBC Split", objasnio  je Stipe Božić, alpinist i HGSS-ovac..

U ovim akcijama je, uz posadu helikoptera, sudjelovalo devetero članova splitske stanice HGSS-a, dodao je Božić.

>> VIDEO Održan 8. Hrvatski tečaj medicinskog odgovora na veliku nesreću

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije