Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranci u nevolji

Dramatično spašavanje: HGSS-ovci po orkanskoj buri izvlačili penjače kojima je zapelo uže

HGSS - spašavanje po orkanskoj buri
Foto: screenshot/Facebook
1/3
10.10.2021.
u 22:08

Akcija je završila oko ponoći. Nitko nije bio ozlijeđen u incidentu, no penjači su bili pothlađeni i umorni

Članovi HGSS-a spasili su jučer dvoje penjača sa stijene po orkanskoj buri, a danas su na svojim stranicama objavili video koji prikazuje koliko je spašavanje zaista bilo dramatično. 

- U subotu, 9. listopada, u 16:14 na dežurni telefon HGSS Stanice Zadar, preko centra 112, stigao je poziv dvoje stranih penjača kojima je zapelo uže u stijeni Anića kuka, sektor Stup - izvijestili su iz HGSS-a te naveli kako je situaciju posebno otežavala orkanska bura za koju je izdano upozorenje.

Prema unesrećenima je krenulo šest članova HGSS Stanice Zadar i jedna članica Stanice Split koja boravi u Starigradu. Prvih dvoje spašavatelja koji su bili najbliži krenuli su prema unesrećenima penjući po gotovo nemogućim uvjetima.

Nakon više od dva sata borbe s orkanskom burom, spašavatelji su stigli do unesrećenih koji su se nalazili u petoj dužini na više od 200 metara od početka stijene

Kako penjači nisu bili ozlijeđeni, svi skupa spustili su se do podnožja po užetu absail tehnikom. Prvi spašavatelj, pa unesrećeni, pa spašavateljica, pojašnjavaju iz HGSS-a. Akcija je završila oko ponoći. Nitko nije ozlijeđen, no penjači su bili pothlađeni i umorni.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagabria111
22:56 10.10.2021.

Svaka čast požrtvovnim HGSS-ovcima i Lučkim kapetanijama koji po nemogućim uvjetima i noću spašavaju ljude. Nije mi jasno samo kako su ti stranci tako lakomisleni, priroda je opaka ako je ne poštuješ

BA
Barbasmora
06:01 11.10.2021.

Croati smo od Boga izabrani božji narod i posujemo Boga i Njegovu prirodu. Zato Ti nije jasno kako drugi ne postuju Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije