Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-SDP

Hebrang: Jovanović je bijesan na HDZ jer mu je srušio Jugoslaviju

Andrija Hebrang
Davor Puklavec/Pixsell
02.02.2011.
u 13:33

Jovanović prikriva svoju korupciju iz razdoblja kada je bio član upravnog vijeća KBC-a Rijeka, kaže Hebrang

– Tvrdim da je zastupnik Željko Jovanović (SDP) najkorumpiraniji političar u hrvatskoj državi. Smatramo da mu nije mjesto na čelu Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije – izjavio je na konferenciji za tisak Andrija Hebrang, potpredsjednik HDZ-a.

– HDZ neće formalizirati taj zahtjev, već tražimo od oporbe da to učine jer imaju na tom mjestu čovjeka koji je ogrezao u kriminalnim radnjama. Jovanović korupciju producira, ali nećemo podnositi kaznenu prijavu protiv njega. Samo plasiranje u javnost ovakvih njegovih nedopuštenih koruptivnih radnji dovoljno je da DORH sve ispita – mišljenja je Hebrang.

– Jovanović je bijesan na HDZ jer mu je srušio njegovu Jugoslaviju i pobijedio njegova omiljenog političara Slobodana Miloševića – nastavio je s optužbama Hebrang.

Tvrdi da je Jovanović mobiliziran 1993., ali je "zbrisao" prije Oluje jer je bilo opasno. Okrenuo se i protiv branitelja kazavši da ima 100 tisuća lažnih branitelja te da postoji korpus od pola milijuna branitelja koji je umjetno stvoren, nastavio je Hebrang dodajući da Jovanović i ne zna što je korpus jer u ratu nije sudjelovao.

Hebrang je pritom otkrio da je kao zapovjednik kriznog stožera pozvao Jovanovića da se kao liječnik pridruži našim obrambenim snagama. On je to izbjegao 1991. godine, a 1992. je proveo kao predavač u gimnaziji i liječnik na zamjeni u domu zdravlja.

– Jovanović prikriva svoju korupciju iz razdoblja kada je bio član upravnog vijeća bolnice u Rijeci i istodobno je radio za jednu farmaceutsku tvrtku koja je tada sklopila unosne kupoprodajne ugovore s tom istom bolnicom – kazao je Hebrang.

– Kao dogradonačelnik Rijeke prikriva štetu od 80 milijuna kuna koja je nastala zbog protuzakonitih transakcija s riječkim Tržnicama. Zataškao je aferu u kojoj je partijski dužnosnik Franulić nezakonito došao do 30 tisuća kvadrata kvalitetne zemlje vrijedne više milijuna kuna – nastavio je Hebrang,

– Jovanović kao predsjednik antikorupcijskog vijeća nije pokrenuo istraživanje odakle dva stana šefu SDP-a Milanoviću i kako je kupio drugi stan, a da prvi nije prodao. Nije pokrenuo ništa protiv svoje stranačke kolegice županice Marine Lovrić iako je revizija pronašla veliki broj protuzakonitih radnji – nabrajao je Hebrang. 

– Korumpiranost je i to što nije pokrenuo postupke zbog protuzakonitih radnji u gradu Rijeci kojima je gradski proračun oštećen za desetke milijuna kuna. Željko Jovanović je politički dijalog spustio na razinu vrijeđanja i prijetnji, na najniže grane otkako postoji hrvatska država – smatra Hebrang.

– Ako kažete da je vrh vodeće stranke u državi sastavljen od zločinaca, poručujete da takvi ne mogu u Europu. Dakle, cilj je njegovih istupa zaustaviti hrvatski put u Europu – tvrdi potpredsjednik HDZ-a.

Hebrang podsjeća da je Jovanović 1992. napustio Sabor kad je trebalo izglasovati odcjepljenje od Jugoslavije, zatim je digao ruku za referendum o ulasku u NATO i ruku protiv arbitraže sa Slovenijom, a sada HDZ proglašava zločinačkim.

Potom je Hebrang upozorio na Jovanovićevu imovinsku karticu rekavši da ima dva stana, a nije naveo porijeklo imovine, ima dionice u Ini i još jednoj tvrtki kojima se također ne zna porijeklo.

– Primao je protuzakonite honorare za članstvo u upravnim vijećima, autorske honorare za predavanja, što je sukob interesa sa zastupničkom funkcijom – tvrdi Hebrang. Odbio je komentirati kaznenu prijavu Ivice Pančića protiv HDZ-a kazavši da komentira samo ozbiljne političare.

Komentara 394

OB
-obrisani-
16:14 02.02.2011.

Hebrang nema pišu

OB
-obrisani-
18:11 02.02.2011.

02.02.2011. u 18:05h vjer.domo je napisao/la: gadogadni ati si mu držao sveću do 1992., i daj molim te ne seri kao su se dr hebrangu smijali, po tome vidim da nikada nisi vidio bojišnice, papir sve podnosi, pogotovo kada se indetitet krije iza nick-a...... _____________________________________________________________ Hahahaha.....vjer.domo....... vidim da si pročitao ovog gadodadni kao bukvicu. Naravno da njemu i takovima poput njega smeta što je Hebrang bio na bojišnicu. Ali ti punoglavci su obični jad i bijeda koji samo dolaze ovamo provocirati.

OB
-obrisani-
15:35 02.02.2011.

UDBA -UDBA.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije