Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB:

HDSSB: Nezakonito su podijeljene stotine stanova iz fonda MUP-a

'04.04.2012.,Osijek - Radni sastanak zupana Osjecko baranjske zupanije i ministra rada RH. Vladimir Sisljagic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorović/Pixsell
11.11.2012.
u 12:08

Od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998.

Pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998., zatražio je HDSSB od Ustavnog suda.

Kako su pojasnili, pravilnik prema kojemu je, kako su nedavno doznali, i krunski svjedok na suđenju Branimiru Glavašu Krunoslav Fehir dobio stan u Poreču, nikada nije objavljen u službenom glasniku Republike Hrvatske, Narodnim novinama. Samim tim, pravilnik nije u skladu s Ustavom u kojemu stoji da se \"zakoni i drugi propisi državnih tijela prije stupanja snagu objavljuju u Narodnim novinama\".

- Uopće ne sumnjam da je dodjela stana Fehiru usamljen slučaj i da će Ustavni sud pravilnik staviti van snage. U zadnjih 14 godina podijelilo se sigurno nekoliko stotina stanova u vlasništvu MUP-a. Mi tražimo od Vlade i MUP-a popis tih stanova, imena i prezimena osoba koje su ih dobile te zahtjevamo i pokretanje kaznene odgovornosti protiv osoba koje su postupale suprotno zakonskim okvirima - naglasio je predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

>>\'Lažnim svjedočenjem protiv Glavaša Fehir je dobio stan\'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar pupoljak
pupoljak
13:38 11.11.2012.

Iz svih fondova su stanovi podijeljeni po babi i stričevima i " zna se" stranačkim zaslugama. To je bilo prvo na tapeti, stambeno zbrinuti svoje.

TM
tom milles
13:57 11.11.2012.

I ovaj izgleda da nema drugoga posla nego prati po policiji i šta on misli da će policajci na cesti stanovati...eto ti političara što je njemu primarna briga...

Z1
Zagorje 1
16:33 11.11.2012.

A iz MORH-a ??????? Ohoho.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije