Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDSSB: Nezakonito su podijeljene stotine stanova iz fonda MUP-a

Od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998.
11. studenoga 2012. u 12:08 5 komentara 6 prikaza
'04.04.2012.,Osijek - Radni sastanak zupana Osjecko baranjske zupanije i ministra rada RH. Vladimir Sisljagic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998., zatražio je HDSSB od Ustavnog suda.

Kako su pojasnili, pravilnik prema kojemu je, kako su nedavno doznali, i krunski svjedok na suđenju Branimiru Glavašu Krunoslav Fehir dobio stan u Poreču, nikada nije objavljen u službenom glasniku Republike Hrvatske, Narodnim novinama. Samim tim, pravilnik nije u skladu s Ustavom u kojemu stoji da se \"zakoni i drugi propisi državnih tijela prije stupanja snagu objavljuju u Narodnim novinama\".

- Uopće ne sumnjam da je dodjela stana Fehiru usamljen slučaj i da će Ustavni sud pravilnik staviti van snage. U zadnjih 14 godina podijelilo se sigurno nekoliko stotina stanova u vlasništvu MUP-a. Mi tražimo od Vlade i MUP-a popis tih stanova, imena i prezimena osoba koje su ih dobile te zahtjevamo i pokretanje kaznene odgovornosti protiv osoba koje su postupale suprotno zakonskim okvirima - naglasio je predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

>>\'Lažnim svjedočenjem protiv Glavaša Fehir je dobio stan\'

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
HAMAG-BICRO
Priča o uspjehu
Obiteljska tvrtka iz Makarske: Naš sladoled tražen je i na drugim kontinentima
 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Iz svih fondova su stanovi podijeljeni po babi i stričevima i " zna se" stranačkim zaslugama. To je bilo prvo na tapeti, stambeno zbrinuti svoje.

 • tom milles:

  I ovaj izgleda da nema drugoga posla nego prati po policiji i šta on misli da će policajci na cesti stanovati...eto ti političara što je njemu primarna briga...

 • Zagorje 1:

  A iz MORH-a ??????? Ohoho.................