Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad prijavljen policiji

Hakiran portal Slobodne Dalmacije, ubacili im članke koji šire rusku propagandu

Zagreb: Sve naslovnice novina danas slave pobjedu nad Engleskom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
22.03.2022.
u 17:54

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj

Tijekom današnjeg popodneva hakiran je portal Slobodne Dalmacije tako da je nekoliko starijih članaka zamjenjeno tekstovima kojima se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom, a kako se neslužbeno doznaje, slučaj istražuje policija.

Kako je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije, u popodnevnim satima ​je ​izvršen hakerski napad​ tijekom kojega je, kako se navodi, nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u sustav​ te dnevne novine.

Hakerski napad je obavljen tako što su u ​nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamjenjeni članci koji​ma se​ promič​e ​rusk​a​ propagand​a u ratu s Ukrajinom.

- Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji​ - objavili su na stranicama Slobodne Dalmacije​.

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nije željela komentirati slučaj tek je za Hinu kratko rekla da je istraga u tijeku, da rade na tome, i da su članci izbrisani.

Komentara 26

ZA
zagabria8
18:47 22.03.2022.

Ovi Rusi i njihovi puleni su se stvarno otrgli sa lanca, misle ratovati protiv cijelog svijeta a ima ih samo 120 milijuna. Ruski BDP je 6% europskog, čime misle financirati sve te ratove

TA
Tackrla
18:28 22.03.2022.

Sami objavili pa se prestrasili glasa javnosti i onda " ajoooj hakirani smo"

UT
Utr22
18:25 22.03.2022.

Rade namjerno, treba istražiti tko to radi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije