Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poskupljenje

Hajdaš Dončić potvrdio: Od 1. lipnja cestarina 15 posto skuplja

sinisa hajdas doncic
Dalibor Urukalović/Pixsell
24.05.2012.
u 13:10

Predsjednici uprava HAC-a i ARZ-a Dražen Guštin i Željko Denona najavili su da će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih u svojim tvrtkama za sedam posto, a to je oko 260 ljudi.

Od 1. lipnja cijene cestarine na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb bit će veća 15 posto, no za korisnike ENC-a cijena cestarine ostat će ista, najavio je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hadaš Dončić.

Dodao je da će u lipnju ENC biti na akciji pa će novi korisnici taj uređaj dobiti za jednu kunu plus PDV ako uplate odmah 500 kuna, a pri tome će na račun dobiti dodatnih 50 kuna.

Hajdaš Dončić je istaknuo da će 15 posto veću cijenu cestarine plaćati povremeni korisnici, a svima koji imaju ENC cijena će ostati ista kao i dosad.

Hajdaš Dončić je kazao da je promjena cijene cestarine dio prve faze restrukturiranja HAC-a i ARZ-a koji uključuje novi koncept upravljanja autocestama. Osim što će veće cijene cestarine donijeti veće prihode tim dvjema tvrtkama, oko 147 milijuna kuna ukupno, veći broj korisnika ENC-a koji se očekuje smanjit će i njihove troškove.

Ministar prometa najavio je i da će do kraja godine iz ARZ-a i HAC-a biti izdvojeni naplata i održavanje u posebne tvrtke koje će onda konkurirati za te poslove i na drugim autocestama.

Na pitanje hoće li više cijene cestarine dovesti do pada prometa na autocestama Hajdaš Dončić odgovorio je da to ne bi bilo ni tako loše jer bi onda bio veći promet na državnim cestama, a to bi onda revitaliziralo gospodarstvo jer bi vozači, primjerice, stali i kupili pecivo u lokalnoj pekarnici.

Predsjednici uprava HAC-a i ARZ-a Dražen Guštin i Željko Denona najavili su da će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih u svojim tvrtkama za sedam posto, a to je oko 260 ljudi.

Komentara 47

M3
Miške 3
13:20 24.05.2012.

Kad spahiji ponestane novaca, poveča harač. Ali, time je izazvao hajdučiju i mržnju. Jako sposobni gospodarstvenici: samo podižu cijene. Jednog dana će se morati pitati, A KOME? Tko će im to plačati.

IC
icko
13:21 24.05.2012.

Imal šta drugo da zna ova vlada? 6 mjeseci kakosu dobili izbore 6mj svaki dan o nekomnametu il poskupljenju..

TO
tom
14:12 24.05.2012.

sad će nam ovi lakrdijaši i zagorski trumbentaši upropastiti još i turizam! ma bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije