Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hajdaš Dončić potvrdio: Od 1. lipnja cestarina 15 posto skuplja

Predsjednici uprava HAC-a i ARZ-a Dražen Guštin i Željko Denona najavili su da će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih u svojim tvrtkama za sedam posto, a to je oko 260 ljudi.
24. svibnja 2012. u 13:10 47 komentara 4 prikaza
sinisa hajdas doncic
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Od 1. lipnja cijene cestarine na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb bit će veća 15 posto, no za korisnike ENC-a cijena cestarine ostat će ista, najavio je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hadaš Dončić.

Dodao je da će u lipnju ENC biti na akciji pa će novi korisnici taj uređaj dobiti za jednu kunu plus PDV ako uplate odmah 500 kuna, a pri tome će na račun dobiti dodatnih 50 kuna.

Hajdaš Dončić je istaknuo da će 15 posto veću cijenu cestarine plaćati povremeni korisnici, a svima koji imaju ENC cijena će ostati ista kao i dosad.

Hajdaš Dončić je kazao da je promjena cijene cestarine dio prve faze restrukturiranja HAC-a i ARZ-a koji uključuje novi koncept upravljanja autocestama. Osim što će veće cijene cestarine donijeti veće prihode tim dvjema tvrtkama, oko 147 milijuna kuna ukupno, veći broj korisnika ENC-a koji se očekuje smanjit će i njihove troškove.

Ministar prometa najavio je i da će do kraja godine iz ARZ-a i HAC-a biti izdvojeni naplata i održavanje u posebne tvrtke koje će onda konkurirati za te poslove i na drugim autocestama.

Na pitanje hoće li više cijene cestarine dovesti do pada prometa na autocestama Hajdaš Dončić odgovorio je da to ne bi bilo ni tako loše jer bi onda bio veći promet na državnim cestama, a to bi onda revitaliziralo gospodarstvo jer bi vozači, primjerice, stali i kupili pecivo u lokalnoj pekarnici.

Predsjednici uprava HAC-a i ARZ-a Dražen Guštin i Željko Denona najavili su da će do kraja godine smanjiti broj zaposlenih u svojim tvrtkama za sedam posto, a to je oko 260 ljudi.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • Miške 3:

    Kad spahiji ponestane novaca, poveča harač. Ali, time je izazvao hajdučiju i mržnju. Jako sposobni gospodarstvenici: samo podižu cijene. Jednog dana će se morati pitati, A KOME? Tko će im to plačati.

  • icko:

    Imal šta drugo da zna ova vlada? 6 mjeseci kakosu dobili izbore 6mj svaki dan o nekomnametu il poskupljenju..

  • tom:

    sad će nam ovi lakrdijaši i zagorski trumbentaši upropastiti još i turizam! ma bravo!!!