Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osigurana sredstva

Grad Vukovar s dodatnih 10 posto sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

Ivan Penava
Branimir Bradarić
07.02.2022.
u 14:28

Prema riječima Penave na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, kojega je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uspješno se prijavilo ukupno 218 prijavitelja s područja grada.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako su u gradskom proračunu osigurana sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća te će svojim sugrađanima, koji su u tu svrhu potpisali ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sufinancirati 10% prihvatljivih troškova. Prema riječima Penave na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, kojega je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uspješno se prijavilo ukupno 218 prijavitelja s područja grada.

- S dodatnih 10% Grad Vukovar će sufinancirati one mjere koje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira sa 60%, a za to su u proračunu Grada Vukovara osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna koja će se po potrebi povećati u ovisnosti o ukupnom broju odabranih korisnika - rekao je Penava.

Prema službenim podacima od 2015. godine do danas za ovu namjenu Grad Vukovar izdvojio je 4,6 milijuna kuna te je do sada energetski obnovljena 161 kuća na području grada. Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac najavio je kako se raspisivanje Javnog poziva očekuje tijekom lipnja ili srpnja ove godine kao i da će Javni poziv biti otvoren sve do kraja godine.

- Sredstva koja su njime osigurana moći će se prenijeti i u sljedeću godinu, budući sufinanciranje slijedi tek po okončanju radova. Grad Vukovar sufinancira modele A1 i A2 koja su od strane Fonda sufinancirana sa 60% - rekao je Sušac.

Komentara 2

RI
rimac444
14:36 07.02.2022.

Benava i društvo se hvale sa onim što su drugi već napravili, sa trošenjem tuđeg novca, a od Vukovara uporno stvaraju grad slučaj, nesposobne građane koji mopgu živjeti samo na grbači države, a toliko milijardi smo upumpali u taj grad . Od grada heroja stvaraju grad nesposobnih žitelja.

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
14:46 07.02.2022.

Grad Vukovar s dodatnih 10 posto u duhu balkanskog bratstva i jedinstva sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća nezavisno od toga jeli se kučanstvo veselilo prvog ili drugog oslobađanja grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije