Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produženje radnoga vremena

U Vukovaru započinje provedba projekta 'Vrtić za bolji život'

Vrtić
Foto: Branimir Bradarić
1/2
04.02.2022.
u 15:10

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Marina Latinović kazala je kako će osim za djecu  i roditelje projekt od iznimne koristi biti i odgajateljima koji će se profesionalno razvijati unutar provedbe. Najavila je i kako će kroz provedbu projekta biti educirano 20 odgajatelja.

Radno vrijeme, obveze roditelja kao i kod nekih nedostatak „baka servisa“ rezultirali su projektom pod nazivom „Vrtić za bolji život“ kojim se dječjim vrtićima u Vukovaru, Vukovar 1. i Vukovar 2., omogućava produženje radnoga vremena. Prema tome projektu, čija provedba kreće ubrzo, rad dječjih vrtića u Vukovaru biti će produžen do 22 sata.

- Ovaj projekt je svima na veliku radost. ako su potrebu za ovakvim projektom zaključili upravo iz razgovora s roditeljima. Vrtići će raditi od 6 do 22 sata tako da će roditelji koji rade drugu smjenu ili u smjenama moći svoju djecu dovesti kasnije i prije podne provesti s njima. U desetosatnom programu djeca će u vrtić dolaziti do 12 sati i boraviti u njima do 22 sata, odnosno dok roditelji ne dođu po njima. Takav način boravka dogovarat će se s odgajateljicama u vrtiću. Tijekom toga boravka djeca će također imati dva obroka – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1. Mirjana Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Marina Latinović kazala je kako će osim za djecu  i roditelje projekt od iznimne koristi biti i odgajateljima koji će se profesionalno razvijati unutar provedbe. Najavila je i kako će kroz provedbu projekta biti educirano 20 odgajatelja.

Projekt je vrijedan gotovo 3,5 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava sufinancirano sredstvima iz EU fondova dok je 15 posto sredstava osigurano iz državnoga proračuna. Projekt traje 20 mjeseci.

- Putem ovog projekta podići ćemo standard predškolskog odgoja u gradu Vukovaru. Osmislili smo ga kako bismo uravnotežili zahtjeve koji su pred mladim vukovarskim obiteljima. Također, kroz projekt će se zaposliti 25 osoba u 6 objekata među kojima su odgojitelji, kuhari, spremači, domari, psiholozi i voditelji projekta – rekao je o projektu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Inače, Dječji vrtić Vukovar 1. pohađa 614 djece dok Dječji vrtić Vukovar 2. pohađa 200 djece. Roditelji, prema svojim obvezama, mogu birati u kakav program će upisati sviju djecu. Cijena desetosatnog boravka djece u vukovarskim vrtićima, koji uključuje dva obroka, košta 490 kuna. Po riječima Kulić ta se cijena nije mijenjala 20 godina pa tako razliku do ekonomske cijene vrtića pokriva Grad Vukovar. Tako je Grad Vukovar tijekom 2021. godine za rad vukovarskih vrtića izdvojio 12,6 milijuna kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dam63
16:38 04.02.2022.

Trebao bi vrtić 0-24, a roditelji ih uzimaju preko vikenda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije