Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv volonterima

Grad Split prima 20 mladih osoba koji će mjesečno primati 1600 kn

splitsko vijeće, kerum (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
01.06.2012.
u 12:30

Polaznici će primati mjesečnu potporu od 1.600 kuna, osposobljavanje traje 12 mjeseci bez zasnivanja radnog odnosa, a Grad će platiti polaganje državnog stručnog ispita

Gradska uprava Splita primit će na stručno osposobljavanje, bez zasnivanja radnog odnosa, 20 mladih, nezaposlenih osoba visoke stručne spreme. Grad je danas objavio javni poziv na svojim web-stranicama i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Stručno osposobljavanje u trajanju od 12 mjeseci u punom radnom vremenu obavljat će se u Službi za prosvjetu i tehničku kulturu, Odjelu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Službi za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima, Službi za kulturu i umjetnost, Uredu gradonačelnika, Službi za imovinsko-pravne poslove i izgradnju , Službi zajedničkih poslova, Odjelu za komunalno gospodarstvo, Odjelu za socijalnu skrb, Službi pravne zaštite i Službi za šport.

Na poziv se mogu javiti nezaposlene osobe visoke stručne spreme koje su završile ekonomski, arhitektonski, građevinski, pravni fakultet kao i osobe s diplomom zaštite na radu, informatike/računarstva te humanističko/društvene struke. Ne smiju biti stariji od 29 godina i moraju biti prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje najmanje 90 dana. Uvjet za prijam jest i da nemaju radno iskustvo u zvanju kraće od propisanog radnog iskustva kao uvjeta za polaganje državnog stručnog ispita.

Svi kandidati koji ispune uvjete proći će testiranje i intervju radi provjere znanja i sposobnosti. Polaznici stručnog osposobljavanja mjesečno će dobivati potporu od 1.600 kuna od HZZ-a , a sredstva za doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje zajednički će osigurati Grad i Zavod za zapošljavanje.

Nakon završenog stručnog osposobljavanja, Grad Split platit će polaznicima polaganje državnog stručnog ispita.

Komentara 5

PU
pusrane
12:45 01.06.2012.

Jadni splićani, koga ste izabrali, zar je to sve što imate..........

OB
-obrisani-
12:59 01.06.2012.

Uz Bronhi bombone se lakše diše a uz tipove klase Željko Kerum se lakše na balkanu na izborima pobjeđuje..

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
13:13 01.06.2012.

Strasno pa vise bi zaradili sakupljat limenke i mogu radit kad hoce i nitko im nece trcat za petama Toliko nisu zasluzili politicri zar ne vidite sta vam rade i vi ih i placate i financirate auta i benzinu veceree i ruckove i VIP loze Strasno za ne vjerovati koliko je narod glup

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije