Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Titula homofoba

Govor mržnje gayevi su mi uputili kao ženi i vjernici! A svi šute

petir
Arhiva VL
19.06.2011.
u 19:47

Proglasili su me homofobom jer branim obitelj, brak između muškarca i žene i zato što nosim križ oko vrata”.

S Marijanom Petir, HSS-ovom saborskom zastupnicom, razgovarali smo u povodu njezina proglašenja homofobom desetljeća.

Kako komentirate to što ste proglašeni homofobom desetljeća u RH i smatrate li da za to ima razloga?

Homoseksualci su me proglasili homofobom jer branim obitelj kao osnovnu jedinicu ljudskog društva, branim brak između muškarca i žene, zalažem se za očuvanje života od začeća do smrti i nosim križ oko vrata. Čudim se da nisu sve Hrvate i katolike proglasili homofobima jer većina građana zagovara isti sustav vrijednosti kao i ja.

Koje je vaše mišljenje o gay prideu? Držite li da je u redu na taj način izražavati stavove i boriti se za prava?


Smatram da svatko ima pravo na svoje mišljenje, no širiti govor mržnje prema nama koji kao većina u Hrvatskoj dijelimo drukčiji sustav vrijednosti i etiketirati nas doista je zabrinjavajuće. Pitanje seksualnosti pitanje je intime. Oni koji imaju potrebu javno obznanjivati s kim spavaju, bez obzira na to kojoj skupini pripadaju, imaju nedostatak kućnog odgoja i samopoštovanja.

Smatrate li da su prava homoseksualaca u Hrvatskoj ugrožena? Imaju li oni u Hrvatskoj iste uvjete za život, u pravnom i društvenom smislu?


Zakoni u Hrvatskoj osigurali su snažnu zaštitu njihovih prava, a to se i očituje u reakciji državnih tijela na bilo kakvo postupanje pojedinaca koje je suprotno zakonu. No, ni jedno državno tijelo nije reagiralo na njihov govor mržnje upućen meni kao ženi i vjernici. Tko štiti moja prava i prava većine građana u ovoj državi?

Koje je općenito vaše mišljenje o homoseksualnosti?

Ljudi se rađaju različiti i imaju različite sklonosti. Osobu treba poštovati i kada se s njom ne slažemo. Sama homoseksualnost protivi se naravnom zakonu, no treba izbjegavati svaki znak nepravedne diskriminacije. Ja ih nikada nisam uvrijedila i stoga sam stvarno iznenađena količinom mržnje koju oni manifestiraju prema meni.

Smatrate li da su incidenti na Split Prideu nanijeli štetu Hrvatskoj i tko je kriv za to?

Ni jedan incident ne nosi ništa dobro sa sobom. Razlike se mogu pomiriti jedino snagom argumenata, a ne nasiljem. No jako je simptomatično da se incident dogodio dan nakon najave završetka pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Vjerujem da će policija provjeriti navode, koji se sve glasnije spominju, da su neki upravo zato i isprovocirali incident. A to je onda već sfera politike.

Komentara 1513

Avatar bakunjin
bakunjin
22:12 19.06.2011.

Za Boga miloga, zaštitite ovu poštenu, časnu i čestitu ženu!

SA
santos008
22:24 19.06.2011.

Sta se ovaj zeleni Splico buni.

VA
vatra
21:28 19.06.2011.

pederi su se osilili e nećete dobiti to što želite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije