Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJENO TROJE LJUDI

Francuski džihadist koji se borio u Siriji odgovoran za napad u Bruxellesu?

Mehdi Nemmouche
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
02.06.2014.
u 17:55

Kod Nemmouchea je pronađeno oružje i video na kojem navodno preuzima odgovornost za napad u Belgiji

Mladi francuski džihadist koji je uhićen zbog napada na židovski muzej u Bruxellesu, u kojemu je ubijeno troje ljudi, na snimci je preuzeo odgovornost za napad, rekli su policijski inspektori, prenosi Reuters.

Mehdi Nemmouche, 29-godišnji Francuz, uhićen je u petak nakon što je kod njega tijekom provjere na autobusnoj stanici u Marseilleu pronađeno oružje i streljivo, uključujući kalašnjikov, slično oružju koje je upotrebljavano u napadu. Pariški tužitelj Francois Molins novinarima je otkrio da je Nemmouche nosio i video na kojemu čovjek glasa sličnog njegovom preuzima odgovornost za napad.

Vjeruje se da se Nemmouche nedavno vratio iz Sirije, gdje se borio na strani islamističkih pobunjenika. U Siriji je proveo veći dio prošle godine, a prije toga je u Francuskoj pet puta bio u zatvoru. Belgijski federalni tužitelj Frederic Van Leeuw rekao je da je kalašnjikov pronađen kod Nemmouchea bio umotan u zastavu s natpisima Islamske države Iraka i Levanta, ultrakonzervativne militantne skupine aktivne u Siriji i Iraku.

>> Trostruko ubojstvo u židovskom muzeju u Bruxellesu

Komentara 11

Avatar obersoldat
obersoldat
22:47 02.06.2014.

''Ko tuđinu grize, roda znati neće...'' Ko što pjesma reče. Francuska je Alžir i ostale njihove kolonije uzela Arapima a zatim te Arape učinila ''Francuzima''. Novinar je ovdje apsolutno u pravu kad ovog zove Francuzom, jer Francuska ne poznaje ''nacionalne manjine'' u svom zakonodavstvu. Za njih je svatko sa francuskim državljanstvom - Francuz. Pa bio crn ko noć ili bijel kao snijeg. Zvao se Jacques ili Abdullah. Uništili su svoju naciju otimajući tuđe. Sad im dolazi na naplatu. Sad već gledaju kako se ko zove i koje je boje, i rade tihu diskriminaciju, što im samo uzrokuje hrpu problema jer imaju milijune ''Francuza'' u svojim granicama.

ST
stu123
19:11 02.06.2014.

Francuska treba sve te Arape (kao i Njemacka Turke) lijepo protjerati iz Francuske, odnosno Njemacke ako se oni kao pridoslice ne misle prilagoditi njihovom nacinu zivota. Vecinom se i jedni i drugi hrane iz proracuna, ne traze posao, a ni ne pricaju jezik drzave u koju su dosli. Lijepo s njima van i ne bude bilo vise ovakvih gluposti.

DU
Deleted user
21:48 02.06.2014.

EU i Amerika financiraju te tvz borce za "slobodnu" Siriju pa im se ti koje financiraju sada vraćaju kada su shvatili da zapadu služe samo kao topovsko meso koje se bori za zapadnog bogataša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije