Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Tko je ubojica iz Siska: Bio je ključan svjedok strijeljanja srpskog civila 1991.

Sisak: Policija obavlja očevid na mjestu sinoćne pucnjave
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
03.07.2023.
u 11:10

Ubojica iz Siska, 52-godišnji Neđad Fetić poznatiji i kao Bracan, sa suborcima Hasom Mahmutagićem i Mirkom Šašom iz kuće je izveo Radeta Španovića nakon čega je Španović ubijen s 25 metaka

Muškarac koji je u subotu navečer krenuo u krvavi pohod kod Siska u kojem je ubio jednu osobu, teško ranio četiri osobe te zapalio tri kuće i dva automobila, 52-godišnji Neđad Fetić poznatiji i kao Bracan, prije desetak godina bio je ključni svjedok tužiteljstva kao i prijavitelj slučaja ratnog zločina protiv srpskoga civila. Riječ je o ubojstvu Radeta Španovića iz 1991. godine kojeg su ubili hrvatski vojnici nakon što je Fetić uočio da Španović "špijunira" njihove položaje, prenosi Jutarnji list.

Fetić i njegovi suborci Haso Mahmutagić i Mirko Šašo, koji su bili osuđeni na osam i šest godina zatvora, Španovića su 6. rujna 1991. godine odveli iz njegove kuće u Capragu nakon čega su u njega ispalili 25 metaka pored groblja u Komarevu. Fetić je na suđenju rekao da je Španovića poznavao od djetinjstva te da je uočio da on "špijunira" njihove položaje pa je na to upozorio suborce. 

VEZANI ČLANCI:

Prema Fetićevim riječima, Španovića su trebali predati u zapovjedništvo, no Mahmutagić i Šašo su zaustavili automobil i izveli ga van nakon čega su se začuli rafali. Mahmutagić se na suđenju branio time da je Fetić isplanirao ubojstvo Španovića, no sud je navode odbacio kao neistinite, piše Jutarnji list.

Neđad Fetić u subotu je u večernjim satima zapucao iz kalašnjikova pri čemu je poginula 45-godišnja Ivana J., a četiri osobe su ozlijeđene. Tijekom bijega od pomahnitalog muškarca ozlijeđene su još dvije osobe, a tijekom intervencije ozlijeđen je i vatrogasac. U Fetićevom pohodu su u potpunosti izgorjele dvije obiteljske kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil djelomično izgorjeli.

Policija će Fetića zbog subotnjeg pohoda prijaviti za niz kaznenih djela među kojima su ubojstvo 45-godišnje Ivane J.,koje će možda biti kvalificirano kao teško ubojstvo, još najmanje dva pokušaja ubojstva, dovođenje u u opasnost života ljudi općeopasnim radnjama i posjedovanje ilegalnog oružja i eksplozivnih sredstava. Kaznena prijava u nedjelju poslijepodne još uvijek nije bila podnesena.

Fetić je u roku 24 sata od uhićenja trebao biti prepraćen pritvorskom nadzorniku sisačkog Županijskog državnog odvjetništva uz kaznenu prijavu. Već ranije bio je prekršajno kažnjen zbog posjedovanja pištolja stoga će, nakon ponovnog ispitivanja pred državnim odvjetništvom, biti priveden istražnome sucu s prijedlogom da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

VIDEO Susjedi u strahu, policija još uvijek traga za počiniteljem

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije