Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera s depešama

FBI uhićuje hakere koji su pokušali braniti WikiLeaks

Assange
AFP
20.07.2011.
u 14:19

Agenti FBI-a uhitili su u SAD-u 16 osoba koje su sudjelovale u internetskim napadima na servere eBay PayPala

Agenti FBI-a uhitili su u SAD-u 16 osoba koje su sudjelovale u internetskim napadima na servere eBay PayPala nakon što je ta financijska kompanija blokirala WikiLeaksova sredstva. Agencije navode da je riječ o osobama u dobi od 20 do i 42 godine te da je jedna uhićena i u V. Britaniji te još četvero u Nizozemskoj.

Na meti napada hakerske skupine Anonymous u prosincu su se našli i Visa i MasterCard, redom kompanije koje su na zahtjev Washingtona usred objave diplomatskih depeša blokirale račune s WikiLeaksovim sredstvima. Glavni urednik WikiLeaksa Julian Assange u to vrijeme nigdje, pa ni u SAD-u, službeno nije bio optužen za špijunažu niti se protiv njega vodio postupak.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Bjeda
Bjeda
14:32 20.07.2011.

Neki su u povijesti palili knjige ,a danas slični rade ovo što nam rade...

OB
-obrisani-
19:18 20.07.2011.

i njih ce osuditi zbog silovanja . Samo da nadju iscepane kurtone.

OB
-obrisani-
19:44 22.07.2011.

Ma mogu oni uhititi 10 hackera ali ostat će ih još uvijek dovoljno. Neće ovaldati internetom jer internet se ne može porobiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije