Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugrožena vrsta

Fantastične vijesti: Kod Dubrovnika snimljena sredozemna medvjedica!

Foto: Screenshot
1/3
28.10.2022.
u 16:27

Iz Ustanove poručuju kako vjeruju da će 'morski čovik' ponovno nastaniti ova područja te na njima podizati mlade i stvoriti stabilnu populaciju.

Odlične vijesti dolaze iz Dubrovnika gdje je po prvi puta od kad se ponovno pojavila u Jadranu na snimci zabilježena sredozemna medvjedica, čime je potvrđena njena pojava u dubrovačkom akvatoriju.

Medvjedicu je snimio Dani Dilberović i to posve slučajno, kada je nešto prije 8 sati snimao ribolov. Kada je shvatio što je ulovio na snimci, proslijedio ju je Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, koji su sretnu vijest podijelili na svojim stranicama.

Javna ustanova zaprimila je više dojava o opažanju sredozemne medvjedice na području Dubrovačko-neretvanske županije, u ekološkom rezervatu Malostonski zaljev, te u blizini izvora rijeke Omble, no nitko ju do sada nije uspio snimiti, čime se njeno prisustvo može službeno potvrditi. Iz Ustanove poručuju kako vjeruju da će 'morski čovik' ponovno nastaniti ova područja te na njima podizati mlade i stvoriti stabilnu populaciju.

Ovim putem iz udruge BIOM koja vrši nadzor ove vrste i Javne ustanove pozivaju sve građane i posjetitelje koji provode vrijeme na moru da ako uoče sredozemnu medvjedicu pokušaju fotografirati ili snimiti jedinku, no da ju ne uznemiravaju. 

Foto ili video opažanje možete proslijediti na e-mail info@zastita-prirode-dnz.hr, info@biom.hr ili na Facebook stranicu Bioma, te tako doprinijeti zaštiti sredozemne medvjedice, koja je najrjeđi tuljan na svijetu i najugroženiji morski sisavac Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije