Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI POMOĆ

Novi stranac traži svog oca iz Dubrovnika: 'Pronašao sam razglednice, ali je mama odnijela priču u grob'

Foto: Total Croatia News
1/7
24.10.2022.
u 15:44

Britanac Lee Robinson odlučio stupiti u kontakt sa svojim ocem zbog čega moli pomoć građana i medija, i to nakon objavljene priče o Nizozemcu koji je također bio u potrazi za svojim ocem - kojeg je naposlijetku i pronašao

Kao i danas, ljetne romanse za vrijeme bivše države nisu bile nikakva strana pojava, zbog čega nije ni čudno što su neke kao rezultat imale i djecu. 

Kako se među nekima kontakt u potpunosti izgubio, tako je jedan britanac Lee Robinson odlučio stupiti u kontakt sa svojim ocem zbog čega moli pomoć građana i medija, i to nakon objavljene priče o Nizozemcu koji je također bio u potrazi za svojim ocem - kojeg je naposlijetku i pronašao.

Obratio se tako Paulu Bradburyju s portala Total News Croatia. Ranije je pronašao razglednice koje je njegova majka razmjenjivala s njegovim ocem, no nitko nije znao za tu vezu. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

''Zdravo Paul, 

Vidio sam tvoj tekst o Nizozemcu Stefanu Bowersu koji pokazuje koliko su stvari moguće. Ne očekujem da ćete mi ti ili Laura direktno pomoći, htio sam pitati možete li me uputiti u pravom smjeru kako bih pronašao oca nakon 53 godine?

Ukratko, moja mama je bila u vezi s Jugoslavenom iz Dubrovnika. Slali su si razglednice 1970 - ih koje sam pronašao među maminim stvarima nakon što je ona nedavno iznenada preminula i odnijela priču sa sobom u grob.

Raspitao sam se kod obitelji i prijatelja, nitko nije znao za tu vezu. 

Imam njegovu fotografiju u boji, razna pisma i razglednice.

Dao joj je dvije adrese koje i dan danas postoje. Znam da mora postojati netko tko je i danas živ i ima odgovore na moja pitanja, makar ti odgovori bili tužni. Zovem se Lee Robinson i živim u Ujedinjenom Kraljevstvu. Rođen sam u Stockportu, ali kad sam imao šest mjeseci, mama nas je preselila u Ipswich u Suffolku. Znam da su tad još uvijek bili u vezi na daljinu.  DNK test potvrđuje da mi je otac s područja Hrvatske i pokušavam ga pronaći preko Facebook grupa. Ide mi jako sporo i nisam siguran da išta uspijevam. Imam dvije adrese s kojih je slao pisma, za jednu sam saznao da je u selu Dunave pored Konavala. Stranica My heritage preko koje sam radio DNK test potvrđuje da sam povezan s nekime tko se preziva Arbanas ili Arbanasian preko šukundjeda i šukunbake. 

Njegovi inicijali su MK i razni ljudi preko Facebooka su mi rekli da se možda zove Milo, Miko ili Miho. Netko je spomenuo i ime Miho Kutašić. Sudeći po fotografiji, imamo slične crte lica, oblik usta, nosa, veličinu ušiju. Potpuno prihvaćam mogućnost da podsvjesno umišljam sličnosti jer želim da je to dio slagalice. 

Nadam se da vam ne smeta što sam vas kontaktirao. Za Stefana je priča završila jako sretno i nadam se da ćete me moći barem uputiti u pravom smjeru. 

Sve najbolje, Lee'', napisao je Britanac.

Dakle, prema priči Leeja, radi se o Hrvatu čiji su inicijali M.K., a rodbinski je povezan s prezimenom Arbanas. Ako mislite da imate bilo kakvu informaciju, obratite se na mail: paul@total-croatia-news.com  s naslovom ''Dubrovnik waiter''.

>> VIDEO Nove cijene od utorka: Gorivo bi moglo drastično poskupiti?

Ključne riječi

Komentara 18

KO
koraknaprijed
16:08 24.10.2022.

Tko kaže da je galeb štetočina? Da se u Evropi izvrši DNK analiza,Hrvatska bi dobila bar pola miliona građana.

RE
remarga
16:17 24.10.2022.

Ovi naši galebi nisu normalni. Pola Češke i Srbije ima tatu u Dalmaciji hahaha

RE
remarga
16:16 24.10.2022.

S Jugoslavenom? Njih više nema u Dubrovniku, hvala Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije