Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Faber: I uhićenja u Rijeci povezana s ubojstvom Pukanića i Franjića

fabs-311.jpg
import
27.10.2008.
u 10:16

Vršitelj dužnosti ravnatelja policije Vladimir Faber u Dubrovniku komentirao je uhićenja povezana s ubojstvom Ive Pukanića.

- Uhitili smo više osoba vezanih uz ovaj slučaj. Osim uhićenja u Zagrebu, nekoliko je osoba uhićeno i u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije na graničnom prijelazu Bajakovo, a mogu potvrditi da se u ovim trenucima odvijaju uhićenja i u Rijeci - kazao je Faber.

Naglasio je da policija radi svoj posao vezano uz ovu istragu i da je cilj ovih kriminalističkih obrada obuhvaćanje cijelog krim-miljea za koji se smatra da ima bilo kakve veze s likvidacijom Ive Pukanića i Nike Franjića te da se eliminiraju oni koji nisu uključeni u slučaj.

Faber nije želio komentirati navode da su neke od uhićenih osoba prije radile u vojnim i policijskim službama.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da se u Policijskoj upravi zagrebačkoj i PU vukovarsko-srijemskoj na kriminalističkoj obradi nalazi više osoba, za koje se sumnja da su povezane s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića.

Njihov identitet kao ni broj osoba koje se nalaze na kriminalističkoj obradi, glasonogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba nije htjela otkriti. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela novinarima je izjavio kako informacije o slučaju može davati samo ravnateljstvo policije u Zagrebu.

Također, glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba izjavila je kako još uvijek primaju dojave građana koji su prepoznali fotorobot atentatora, ali da njegov identitet još nije utvrđen.

HRT neslužbeno doznaje da je nekoliko osoba uhićeno zbog ubojstva Pukanića i Franjića. Kako doznaju, svi uhićeni su državljani Republike Hrvatske.

250 policajaca koji su došli u Zagreb nalazi se u PU zagrebačkoj i danas će biti raspoređeni na zadatke, dodala je Ljuba.

(ef/ič/mp)


Više o temi

Nekoliko osoba uhićeno je danas na području primorsko-goranske policijske uprave zbog sumnje da su sudjelovale u krijumčarenju oružja, doznaje se u riječkoj policiji koja nije mogla potvrditi je li riječ o uhićenjima povezanima sa slučajem ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Ove akcije uhićenja i kriminalističke obrade provode se u suradnji s karlovačkom PU, izvijestilo je operativno dežurstvo. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije