Naslovnica Vijesti Hrvatska

EU odobrio prodaju škvera. Ugovor se potpisuje 28. veljače

Odobrenje za Brodotrogir očekuje se tijekom nekoliko tjedana, a za dobivanje odobrenja za 3. maj trebat će nekoliko mjeseci
21. siječnja 2013. u 17:54 5 komentara 9 prikaza
'23.11.2012., Arena, Varazdin - Otvoren je sajam obnovljivih izvora energije Cro Expo Energy. Na otvorenju su nazocili ministar Ivan Vrdoljak, Radimir Cacic, gradonacelnik Goran Habus, predsjednik upr
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'

Privatizacijski ugovor za Brodosplit odobren je i spreman za potpisivanje, objavio je danas u Bruxellesu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon što je na sastanku s europskim povjerenikom za tržišno natjecanje Joaquinom Almuniom doznao da je Europska komisija prihvatila konačnu verziju ugovora o privatizaciji za splitski škver. EU je posljednja instanca koja mora odobriti svaki ugovor o privatizaciji brodogradilišta, a sada kad je to učinio u slučaju Brodosplita, potpisivanje samog ugovora s kupcem, tvrtkom DIV samoborskog poduzetnika Tomislava Debeljaka, očekuje se 28. veljače.

– Vrlo brzo ćemo, za nekoliko tjedana, od Komisije dobiti i stav o parafiranom ugovoru za Brodotrogir. Proces oko 3. maja trajat će još nekoliko mjeseci jer smo sada predali novi program restrukturiranja, pa ćemo imati još nekoliko krugova razgovora dok ne usuglasimo ugovor o privatizaciji, ali ja sam i glede 3. maja optimističan – rekao je ministar Vrdoljak. Novi program restrukturiranja riječkog brodogradilišta predviđa da kupac bude pulski Uljanik, ali EU prvo mora odobriti taj program, a onda i sam ugovor o privatizaciji. No, Vrdoljak je uvjeren da će do 1. srpnja privatizirati sva tri brodogradilišta.

– Znam da se čudite, čeka se na rješavanje tog problema 15 godina, ali, eto, ima ekipe koja će to riješiti u manje od pola godine – dodao je. Ministar nije želio otkrivati detalje koji su zapisani u konačnoj verziji ugovora o privatizaciji Brodosplita, ali na inzistiranje Večernjeg lista rekao je koje su obveze države.

– Obveze države definirane ugovorom su promijenjene s 1,263 milijarde kuna u tri godine na 1,5 milijardi kuna u pet godina. Država je, prema ranijem prijedlogu, imala tri godine da izvrši obveze, a sada će imati pet godina. Moramo pokriti i gubitke koji su se pojavili tijekom privatizacijskog procesa i ne predstavljaju odgovornost kupca nego države koja nije privatizirala Brodosplit dovoljno brzo – rekao je Vrdoljak.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • -obrisani-:

    viđe li ljepotana od ministra!!! >;-)))

  • Nepokolebljiv:

    Trenutna hrvatska vlada pomaze kriminalcu - lopovu u "pranju" ukradenog novca! Koncar je suden i pravomocno osuden za pronevjeru (lijepa komunisticka rijec kada komunist krade narodnu lovu) miliona tadasnjih njemackih maraka. Pobjegao na zapad, nikada nije nije vratio ukradeno i ... prikaži još! nikada nije odsluzio kaznu za kriminal za koji je pravomocno osuden. I s takovim kriminalcem Vlada posluje?! Komentar slicna sadrzaja je Admin Vecernjaka vec brisao bez traga. Znaci po "partijskoj duznosti" se stiti "drugara" da bi "drugari" ponovno vladali i drzali sve u rukama.

  • jošnasima:

    Naravno da oni mogu poslovati s Končarom jer su isti kao i on, samo je razlika u tome što je on krao onda, a oni će za svoj "trud" biti nagrađeni sada. Pravdati će se da su tako morali postupati, ... prikaži još! jer to traži EU, a odmah nakon toga slijede priče da smo mi samostalna država. Možda smo nekada bili....