Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

Egipatske vlasti nakon 31 godine okončale izvanredno stanje

prosvjed, egipat (1)
AFP/PIXSELL
01.06.2012.
u 09:25

Izvanredno stanje uvedeno je 1981. godine nakon što su islamisti smaknuli tadašnjeg predsjednika Anvara al-Sadata. Odluka se od tada konstantno produživala, a posljednji put to je učinjeno 2010. godine.

Izvanredno stanje koje je u Egiptu bilo na snazi posljednju 31 godinu okončano je u četvrtak. Time su formalno ukinute proširene ovlasti policijskih snaga pri uhićenju i zadržavanju osumnjičenika kao i javne slobode građana, piše BBC.

Izvanredno stanje uvedeno je 1981. godine nakon što su islamisti smaknuli tadašnjeg predsjednika Anvara al-Sadata. Odluka se od tada konstantno produživala, a posljednji put to je učinjeno 2010. godine.

Kontroverzni zakon koji je omogućavao izvanredno stanje bio je i okosnica vladavine svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka, a ukidanje tog zakona bio je jedan od ključnih zahtjeva u višemjesečnim prosvjedima protiv Mubarakova režima.

 

Komentara 6

M1
Mozart 1000
12:04 01.06.2012.

O Egiptu ovo ilin ono A o Siriji pa bila je u glavnim vijestima kad se prenosila izjave vlade u izbjeglistvu u Londonu sad kas sirijska drzava uspijeva dokazati suprotno...nema vise vijesti.

WA
wahr
14:32 01.06.2012.

Tako su teroristi nasli nekojeg mulca i rekli su mu reci [ a tko ne bi ] Ti si se namazao krvlju svog mrtvog brata i pravio si se da si mrtav... su te ubili vojnici sirijske vlade... Tako jee mulac to rekao ispred britanski novinara a oni uopce to ne provijeru i postane vijest na naslovne stranice britansko-americkih medija.

Avatar intimus500
intimus500
16:06 01.06.2012.

01.06.2012. u 14:32h wahr je napisao/la: Tako su teroristi nasli nekojeg mulca i rekli su mu reci [ a tko ne bi ] Ti si se namazao krvlju svog mrtvog brata i pravio si se da si mrtav... su te ubili vojnici sirijske vlade... Tako je mulac to rekao ispred britanski novinara a oni uopce to ne provijeru i postane vijest na naslovne stranice britansko-americkih medija. ---------- molim te reci ti nama od kuda tebi ta informacija?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije