Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi slučajevi

Ebola stigla u New York i u Mali. Zaraženi djevojčica (2) i liječnik

ebola
Foto: Christian Charisius/DPA/Pixsell
1/4
24.10.2014.
u 08:29

Oboje su se vratili u svoju domovinu iz Gvineje

Američki liječnik Craig Spencer, koji se nedavno vratio iz Gvineje u New York, zaražen je virusom ebole. U zapadnoj Africi liječio je pacijente zaražene ebolom radeći za organizaciju Liječnici bez granica, javlja BBC.

Spencer se iz Afrike vratio 14. listopada, a jučer je dobio visoku temperaturu i tako postao četvrta osoba koja je u SAD-u zaražena smrtonosnim virusom. Trenutno se nalazi u karanteni u njujorškoj bolnici, a gradonačelnik Bill de Blasio poručio je građanima da ''nema razloga za dizanje panike''.

U isto vrijeme, virus ebole po prvi put je zabilježen i u afričkoj državi Mali. Ondje je zaražena dvogodišnja djevojčica koja je također doputovala iz Gvineje. Procjenjuje se da je od ožujka do danas više od 4800 ljudi umrlo od ebole, većinom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu.

>>WHO: Epidemija ebole u Nigeriji je zaustavljena

>>Počeli su lagati da imaju simptome ebole kako bi dobili brži pregled u bolnici

Komentara 1

ST
strsljen2013
11:13 24.10.2014.

Sva sreća da su poduzete mjere opreza, kontrole i provjere osoba koja ulaze iz zaraženih zemalja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije