Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK PETRINJE

Dumbović traži što bržu obnovu, a vladi poručio: 'Poterat ću ih kaj vrag svoju mater'

Petrinja: Predsjednik Milanović sastao se s gradonačelnikom Dumbovićem
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.01.2021.
u 20:20

Potresima je pogođeno još oko 116.000 ljudi. U Petrinji je reorganizirana podjela hrane. Od danas je s jednog mjesta vodi državna tvrtka Pleter.

Danas je razrušenu Petrinju posjetio šef francuske diplomacije Jean-Yves Le Drian. Kako je rekao, putovanje Hrvatskom želio je započeti u toj regiji kako bi izrazio sućut i pokazao koliko su u Francuskoj pogođeni time što se dogodilo Banovini.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izvijestio je o najnovijim razmjerima štete.

"Preko 35 tisuća stambenih objekata, 850 trgovačkih društava i poduzeća, 700 malih obrta i preko 3000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava", rekao je Žinić.

Potresima je pogođeno još oko 116.000 ljudi. U Petrinji je reorganizirana podjela hrane. Od danas je s jednog mjesta vodi državna tvrtka Pleter.

Obnova istodobno mora početi, a pregledano je tek 50 posto oštećenih kuća (20 tisuća od njih 40 tisuća). Stoga petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović traži profesionalce koji će požuriti taj posao.

"Kad nekoga plaćaš, onda imaš određene rokove koje jednostavno moramo ispoštovati. Ako budemo kasnili s tim rokovima, onda će nam sve kasniti", kazao je Dumbović za RTL pa u jednoj rečenici opisao kako planira ubrzati i vladu:

"Poterat ću ih kaj vrag svoju mater."

Ključne riječi

Komentara 26

FA
fajlpz
20:42 14.01.2021.

On će ih potjerati.Bože jesmo Balkan i onda se bunimo kad nas tamo svrstaju.Ko je on pa nije država krava muzara to je novac svih nas.Lijepo je pomoći ali ovo prelazi lagano granice.Je li ovo počela neka predizborna. Dajte da ga neko stavi tamo gdje pripada a vi mediji predajetw previše pažnje ovakima.

MA
Mary5
21:57 14.01.2021.

Boze sacuvaj, kako ovaj covjek ima strasan pogled..

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:27 14.01.2021.

Bahata sirovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije