Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici Globe-a

Državni prvaci: presudili znanje, brzina i timski rad čitave ekipe

dubovac1
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
05.06.2014.
u 12:50

Ekipu čine učenici OŠ Dubovac Lana Miličević, Matija Stjepan Maradin, Leon Krajačić i Lovro Furač, mentorice su im Jasna Višnić i Snježana Marković- Zoraja

Kada su nas proglasili najboljima bili smo izbezumljeni. Nismo vjerovali da smo prvaci. Sljedeće godine idemo opet na državnu smotru – poručili su učenici OŠ Dubovac Lana Miličević, Leon Krajačić, Lovro Furač i Matija Stjepan Maradin, ovogodišnji Globe pobjednici.

Primjer mlađima

Na državnoj smotri u Trogiru i Solinu sudjelovale su 24 osnovne i 17 srednjih škola. Dubovački osnovci pokazali su se i u orijentacijskom natjecanju i sa projektom “Snježni prosinac”.

– Konkurencija je bila vrlo jaka. Učenici iz Jastrebarskog osvojili su više bodova u znanju, ali mi smo bili najbrži. Biti prvak veliki nam je poticaj – kažu pobjednici, koji su se mjerenjem i opažanjem u području atmosfere, površinskih voda, tla i zemljišnog pokrova ‘zarazili’ od starijih kolega.

– Jako smo sretni što su se marljivi i vrijedni učenici zainteresirali za mjerenja i istraživanja, te se nadam da će njihov primjer slijediti mlađi učenici. Naša je škola već dugo u Globe programu i ostvarujemo iznimne rezultate. Međutim, sada zaista imamo ‘dream team’.

Važno je znanje, brzina i timski rad. I u ovom slučaju presudila je brzina i koordiniranost na pet kontrolnih točaka na kojima su nači učenici pokazivali znanje iz biologije, kemije, geografije, meteorologije i pedologije. Sve su uspjeli riješiti za 33 minuta, a najslabiji rezultat bio je 88 – ponosne su mentorice Snježana Marković- Zoraja i Jasna Višnić.

Pohvala Karlovčanima

Dodaju i da je glavna tajnica Globe-a Janja Milković zbog najboljih rezultat posebno pohvalila karlovački regionalni Globe centar, s obzirom da je u kategoriji srednjih škola najbolja bila Gimnazija Karlovac, a druga Šumarska i drvodjeljska škola

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije