Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE POPLAVA

Dražen Petrović: Ništa od obećenja, sve su to puste priče

Dražen Petrović
Goran Ferbežar/PIXSELL
27.08.2014.
u 08:25

"Šteta je preko milijun kuna, ali nitko nam ne zna reći kada će nam novac biti isplaćen"

Koliko su stanovnici poplavom poharane županjske Posavine nezadovoljni tempom obnove, možemo se svakodnevno uvjeriti, ali nezadovoljni su i poljoprivrednici iz tog područja samo što oni manje pričaju, a više rade nastojeći što više sami umanjiti posljedice svibanjske katastrofe. Poljoprivrednik Dražen Petrović iz Račinovaca sa suprugom obrađuje 70 hektara koji su više od mjesec dana bili pod vodom i ove godine nisu imali ni kilograma prinosa.

- Na početku poplave obećavali su nam pomoć, ali kada se voda povukla zaboravili su valjda i ništa od pomoći - samo puste priče od kojih mi nemamo nikakve koristi. Nedavno sam dobio procjenu štete i za ovih naših 70 hektara, šteta je preko milijun kuna, ali nitko nam ne zna reći kada će nam novac biti isplaćen. Uskoro počinje sjetva, a mi nemamo ni sjemena niti novca da bi ga kupili. Na poljima je korov, najviše ambrozija, dva metra visine i to se može uništiti samo teškim traktorima. Nema mi druge jer obećanu pomoć ne mogu dočekati, nego sam traktorom počeo uništavati korov i polovicu zemlje sam priveo koliko toliko normalnim uvjetima. Obećali su da će nam zemlju preorati teškim plugovima jer zemlja je puna pijeska, ali ništa od toga. Bojim se i misliti na početak sjetve jer ovakva zemlja sigurno treba puno više gnojiva i hranjiva nego što te trebala prije poplave. Sve to košta, a mi novaca nemamo - kaže Dražen Petrović pokazujući zakorovljenu zemlju.

>> Podjela pomoći od 4000 kuna izazvala nove prijepore i prigovore među Gunjanima

>> Može li improvizirani nasip kod Gunje izdržati

Komentara 1

JA
james49
09:40 27.08.2014.

Ova je poplava stvarno katastrofa. Ali očekivati da Hrvatska pokrije baš sve štete je ipak malo previše. U Gunji su samo dva kučanstva bila osigurana i već su obeštećena. Ni veliki poduzetnici iz Gunje i poplavljene okolice, nisu osigurali svoje poslovanje pa sad čekaju da im Hrvatska plati štetu. A nakon nekoliko tjedana dobili su od Hrvatske poticaj za plaće zaposlenika. Stvarno smo nezasitni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije