Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko - srijemska županija

Donesene mjere za pomoć gospodarstvenicima i građanima

božo galić
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
21.04.2020.
u 17:02

S ciljem osiguravanja potrebnih sredstava djelatnici županije i županijskih ustanova odrekli su se uskrnica, uskrsnih paketa, a i plaće su im smanjenje za 10 ili 15 posto. Ukinute su do daljnjega i naknade za nadzorne i upravne odbore

Vukovarsko-srijemska županija poduzela je mjere radi osiguranja sredstava za financiranje aktivnosti u borbi protiv pandemije uzrokovane  koronavirusom, kako bi se solidarizirala u ovoj teškoj situaciji.

Naime, uz mjere Vlade RH za pomoć gospodarstvu, posebno kada je mnogo zaposlenih dobilo otkaz ili radi za minimalnu plaću, u najistočnijoj hrvatskoj županiji donijeli su odluku o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač. Tako će se djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjiti plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća plaća će biti smanjena za 15 posto, i to počevši od mjeseca travnja. Na taj način na mjesečnoj razini biti će ušteđeno 325.420 kuna

Isto tako, donesena je i Odluka o privremenom ukidanju naknada za  članove nadzornih odbora i upravnih vijeća u društvima i ustanovama kojima je osnivač Vukovarsko- srijemska županija. Putem ove odluke mjesečno će biti ušteđeno  53.322,70 kuna.

Još ranije djelatnici Vukovarsko-srijemske županije i županijskih ustanova odrekli su se i ovogodišnjih uskrsnica, uskrsnih paketa te regresa. Na taj način županija je uštedjela iznos od 882.500 kuna koje su preusmjerili za otkup poljoprivrednih proizvoda OPG-ova koji će se preko Crvenog križa dostavljati stanovnicima kojima je pomoć zaista potrebna. Isto tako sredstva će biti usmjerena i za poticanje pozitivnog poduzetničkog okruženja, koji je važan čimbenik razvoja gospodarstva svake županije, te je nužno kontinuirano ulaganje u njegov razvoj, a posebno sada u vrijeme korona krize. 

„Malo i srednje poduzetništvo jedan je od glavnih pokretača gospodarskog razvitka i generator novih radnih mjesta  stoga i Vukovarsko-srijemska županija planira, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, poticati investicije i razvoj gospodarstva na području naše županije“, navode iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Najavljuju kako će u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Županija davati suglasnost na moratorije kredita koji se provode u okviru postojećih  programa kreditiranja poduzetnika. Dodaju i kako će se sukladno raspoloživim financijskim sredstvima nastojati poticati investicije i unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzeća te poticati nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog posla u proizvodnom i prerađivačkom sektoru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije