Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor za šefa DORH-a

Do sada stiglo šest prijava, javni poziv se okončava u ponedjeljak

Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.04.2020.
u 14:02

Do 15. travnja stiglo je šest prijava, a sudeći po medijskim napisima među kandidatima ima nekoliko poznatih odvjetnika te nekoliko osoba iz samog DORH-a

Tko se sve javio za upražnjeno mjesto glavnog državnog odvjetnika, konačno bi se trebalo znati 21. travnja. Naime, kako je priopćeno iz Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) u ponedjeljak će biti okončan postupak zaprimanja prijava.

Javni poziv bio je raspisan prije mjeseca dana do 11. ožujka. No s obzirom na pandemiju koronavirusa, prijave kandidata dolaze poštom, pa u DOV-u kažu da se očekuje da će do 21. travnja biti zaprimljene sve prijave koje su preporučeno poštom poslane zaključno s 10. travnjem 2020.

Inače, do 15. travnja stiglo je šest prijava, a među kandidatima sudeći po medijskim napisima ima nekoliko poznatih odvjetnika te nekoliko osoba iz samog DORH-a.

Prema neslužbenim informacijama Zlata Hrvoj Šipek, koja je trenutačno v.d. glavnog državnog odvjetnika, ima najviše šanse da bude izabrana na tu funkciju. Ako se to dogodi, ona će biti prva žena na čelu DORH-a. Ona je inače bila prva zamjenica Dražene Jelenića, koji je s te funkcije morao odstupiti zbog afere Mason.

Komentara 1

KR
kruti140
15:15 16.04.2020.

klasična hdz-sdp duopolska udbaška priča, ex kadar i politiku dorh-a samo nasljeđuje aktualni zamjenik/ica!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije