Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala genijalka

Djevojčica (12) pametnija od Einsteina i Hawkinga, ima IQ 162!

Stephen Hawking
Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL
06.08.2015.
u 10:35

S kvocijentom inteligencije od 162, 12-godišnja Nicole Barr jedna je od najinteligentnijih osoba na svijetu

Nicole Barr (12), djevojčica iz romske zajednice u irskom Essexu, pametnija je od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga! S kvocijentom inteligencije 162, 12-godišnjakinja je jedna od najinteligentnijih osoba na svijetu.

– Ona je jako vrijedno dijete. Ostaje nakon nastave u školi da bi riješila zadaću i ne propušta ni jedan dan. Od malena traži pogreške u časopisima i knjigama. Ona je pametna i vesela djevojčica koja uvijek traži više zadaće – kaže njezina 34-godišnja majka Dolly Buckland.

Nicole želi biti pedijatrica kada odraste pa naporno uči.

Njezin otac kaže kako je Nicole nakon testiranja glavna vijest u romskoj zajednici.

Inače, prosječni čovjek ima kvocijent inteligencije 100, a svi koji imaju viši od 140 smatraju se genijima.

>> Je li najstarije dijete i pametnije? Evo što kažu stručnjaci

Komentara 22

Avatar Honduras
Honduras
11:46 06.08.2015.

"Djevojčica (12) pametnija od Einsteina i Hawkinga, ima IQ 162" - ovaj novinar je očito jaaakao daleko od tog rezultata, kada ne zna razliku između pameti i kvocijenta inteligencije. mnogi autisti imaju visok iq, ali to ne znači da su pametni.

CA
canajrasim-
16:30 06.08.2015.

Po cemu je to Einstein bio pametan ? Valjda po tome sto je ukrao formulu teorije relativiteta od italijanskog znanstvenika Olivio de Prettto-a, koji ju je objavio u znanstvenom casopisu 3 godine ranije.

Avatar pora
pora
11:47 06.08.2015.

ljudski mozak je ogroman misterij ! tu i tamo se nesto nekontrolirano otpusti i evo cuda ! zasto nam je mozak "zakljucan" pitanje je sad :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije