Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Surogat u inozemstvu

Djeca homoseksualnih parova upisana u knjige

Male gay parents relaxing in bed with two kids
Foto: Thinkstock
02.05.2018.
u 00:20

Četvero djece triju homoseksualnih parova – par blizanaca te dječak i djevojčica – upisani su u matične knjige u Italiji

Četvero djece triju homoseksualnih parova – par blizanaca te dječak i djevojčica – upisani su u matične knjige u Italiji. Prvi su to slučajevi da djeca koju su izvan Italije rodile surogat-majke budu bez prethodnog sudskog rješenja upisana u knjige.

U Italiji homoseksualnim parovima nije dozvoljena umjetna oplodnja pa odlaze na nju u druge države. Isto tako nije dopušteno surogat-majčinstvo. No ima dosta praznina u tim zakonima.

Slučajeve je vodio odvjetnik Alexander Schuster poznat po tome što zastupa homoseksualne parove u njihovim zahtjevima.

Ključne riječi

Komentara 27

LU
Lujo123
06:52 02.05.2018.

Ogavno i bolesno!

LU
lukivoda
02:18 02.05.2018.

fuj

JU
juma
02:01 02.05.2018.

Jadna djecica, placena, prodana i upisana, bez da ih je tko sta pitao. Tko zna koliko su zametaka unistili dok nisu uspjeli dobili dijete kakvo su u katalogu narucili? Zanima me mogu li kao punoljetni tuziti drzavu koja dopusta ovakve stvari za moguce traume u odrastanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije