Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divlji taksisti mi pred nosom otimaju putnike i uništavaju me

Zapisao sam registracije 21 automobila, nekih i sa srbijanskim oznakama, koji taksiraju bez dozvole i predao ih inspektoratu, kaže Vukovarac Ante Alandžak
08. listopada 2010. u 17:26 3 komentara 211 prikaza
taksi

Doveden sam pred zid i više ne znam kako ću dalje. Učinio sam sve što sam mogao, a sada tražim da se zaštiti mene, ali državu od rada na crno – očajan je Anto Alandžak, jedini vukovarski registrirani taksist kojemu nelojalna konkurencija svojom cijenom uništava posao.

 

Varaju državu!

 

Alandžak je taksi tvrtku registrirao početkom rujna, ali u mjesec dana zbog divljih taksista koji ispred njega, ali i redovitih autobusnih linija, kupe i odvode putnike, jedva uspije zaraditi 50 kuna dnevno. - Divlji taksisti se okupljaju na autobusnom kolodvoru i stajalištima i idu ispred mene i gradskih autobusa i jednostavno odvlače putnike. Ne pomaže niti što su moje cijene vjerojatno među najnižim taksi cijenama u Hrvatskoj – ističe Alandžak. Pokazuje nam i popis 21 registracije automobila koji svakodnevno taksiraju i otimaju mu putnike, a koji je predao i u inspektorat. - To je samo dio njih jer koliko mi je rečeno na području Vukovara djeluje 70-ak divljih taksista. Među njima nekoliko je i automobila sa srbijanskim registracijskim oznakama. Za razliku od mene oni ne plaćaju ni porez niti bilo kakva druga davanja prema državi – kaže Alandžak.

 

Policija je nemoćna

 

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kaže da se radi o starome problemu Vukovara, ali da je policija nemoćna da ga riješi. - U ovome slučaju policija može samo asistirati pri radi inspektora cestovnoga prometa, odnosno, da zaustavimo promet, a da inspektori kontroliraju vozila. Vozača možemo kazniti samo ukoliko načini neki prekršaj dok prema putnicima nemamo nikakve ovlasti – rekao je Žgela. Policajci kažu da se putnici i divlji taksista dogovore prije vožnje tako da su svi oni prilikom zaustavljanja prijatelji ili obitelj što također onemogućava postupanje. – Ne postoji zakon po kojem se može zabraniti prijevoz putnika u vozilu ili ograničavati njihov broj u nekom vozilu – zaključio je Žgela.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • mungi:

    Policija je nemocna??? Neka si lijepo Policajac sjedne u takav Taxi i neka se dogovori sa vozacem o cijeni i to je to.

  • amater23:

    Ovaj Ante sumom dok svi idu drumom, placaj ante porez, mozda ti se neko zahvali za to

  • Heracle:

    Trebao je on poslati inspekciju u policiju. Svi koji su upućeni, znaju da su Vukovarska i Vinkovačka policija obični traljavci.