Naslovnica Vijesti Hrvatska

Da je ta politika išta vrijedila, broj Hrvata u BiH ne bi bio prepolovljen

Mislim da su građani prije političara prepoznali poruku da se okrene nova stranica i u sklopu okretanja stranica i priznaju neke prijašnje pogreške - rekao je Josipović u Pečuhu gdje se sastao s kolegama Tadićem i Solyomom.
16. travnja 2010. u 14:46 569 komentara 16 prikaza
josipović
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL

Izrazio sam žaljenje. Pogledajte tekst govora, zaista ne znam zašto komentiraju moju izjavu oni koji je nisu ni pročitali. Ostajem pri žaljenju zbog pogrešne politike koja je doprinijela stradanju u BiH, a doprinijela je stradanju i hrvatskog naroda. Da je ta politika išta vrijedila, broj Hrvata u BiH ne bi bio prepolovljen - komentirao je danas u Pečuhu predsjednik Hrvatske dr. Ivo Josipović, gdje se sastao s kolegama - predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i predsjednikom Mađarske Laszlom Solyomom, osudu njegovih izjava u susjednoj Bosni.

>>Josipović: Nisam se ispričao, nego sam samo izrazio svoje žaljenje

Kako je dodao, siguran je da dolazi vrijeme kad će politički izabrani predstavnici svih naroda priznati pogreške koje su dovele do krvavoga rata.

- Svoj sam doprinos dao, a što mi je najdraže, dobio sam podršku, na neki način i vjerskih zajednica i političkih stranaka. Hodao sam Mostarom i nailazio na odobravanje građana. Mislim da su građani prije političara prepoznali poruku da se okrene nova stranica i u sklopu okretanja stranica priznaju neke prijašnje pogreške - rekao je Josipović.

>>J. Kosor: Trebali su me obavijestiti o sadržaju Josipovićeva govora

>>Zoran Milanović Vladi: Bavite se ozbiljnim državnim problemima

Na politiku pomirenja pozvala su i sva trojica predsjednika koja su trilateralni susret iskoristila za razgovore o nacionalnim manjinama i pravima koja imaju u njihovim zemljama, ekologiji, ali i zajedničkoj suradnji na što bržem ulasku Hrvatske, a potom i Srbije pod okrilje Europske unije.

Naši će narodi opet živjeti zajedno pod europskim nebom s relativiziranim granicama – rekao je B. Tadić koji je, zbog prijetnji srpskog krimmiljea, jedini stigao svojim blindiranim mercedesom dok je Josipović koristio vozilo iz parka mađarskog predsjednika.

Predsjednik Josipović dodao je da je spreman naći se s premijerkom Jadrankom Kosor kako bi raspravili njegove izjave.
- Ja se uvijek rado susretnem s premijerkom s kojom uvijek imam zanimljive i konstruktivne razgovore - rekao je.

>>Svi su dijelili BiH: Prvi plan podjele došao je 1992. iz EU, tri dana prije srpske agresije

Broj 7
"Magičan broj“
7 razloga zašto smo opčinjeni brojem 7

A1 izdvaja za Vas

  • Loco:

    West Hercegovac, zašto poistovečuješ priznavanje grešaka s pljuvanjem domovine?!? osim toga, o kojoj ti domovini pričaš, obzirom na tvoj nick?!?

  • -obrisani-:

    Da je eSDiPi šta valja nebi izbacija ovakva ljigavca ka šta je ovaj

  • Ponosnamojaje:

    16.04.2010. u 19:37h kamocemo11 je napisao/la: PONOS NA MOJA JAJA:: HRVAT ..IMA...DOMOVNICU.....!!!..sve ostalo su bastardi...!!..kao ti.. _____________ drago mi je da ti to smeta, a jos mi je draze da sam je prije tebe imao. Hvala Franjo