Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Cure iz Irske još uvijek pamti cijeli grad. Krale su u zlatarni i trgovini, jedna je povraćala...'

Nerijetko influenceri koji imaju veliku publiku na društvenim mrežama na račun toga pokušavaju dobiti besplatne usluge te smještaj.
15. svibnja 2019. u 22:53 19 komentara 7078 prikaza
Apartman
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Turistička sezona sve se više bliži pa se brojni iznajmljivači pripremaju za dolazak gostiju. Većina njih uglavnom ima pozitivna iskustva i uz lijepu zaradu u tom poslu stjeću i brojna prijateljstva. No, gotovo svaki od njih sigurno će ispričati i neku ružnu anegdotu vezanu za goste.

Amsterdam 'Ovo ne može biti to' Unajmio sobu preko platforme Airbnb i nije mogao vjerovati što je unajmio

Tako je jedan Dubrovčanin čija obitelj se već 15 godina bavi iznajmljivanjem za Dubrovački dnevnik prepričao negativna iskustva koja su doživjeli tijekom godina. Zbog toga su odlučili kako ne izdaju smještaj mladim Englezima i Australcima osim ako nisu parovi.

- Jednom nam se dogodilo da su njih 16 ušli u apartman od 19 kvadrata u ponoć što je bilo jako bučno. Nije mi jasno kako su svi stali u tu sobicu? Sjećam se neki su sjedali na prozoru jer nisu imali gdje. Još gori slučaj je bio kada ih je u apartmanu od 60 kvadrata bilo preko 30. Uzbudili su cijelo susjedstvo i mi smo bili prinuđeni sve ih izbaciti - kazao je te se prisjetio najgore situacije koju pamt. Riječ je o 'irskim putnicama' koje su bile nezaboravno iskustvo za cijeli grad.

Video - Poslovi u turizmu

 

- Njih sedam ili osam su stigle s tri automobila te odsjele kod nas. Jele su po restoranima i bježale da ne plaćaju račune, a navodno su opljačkale i jednu zlataru u gradu, krale iz obližnje butige, napile se u restoranu i gađale konobara čašama. To je bilo ludo, čitave Pile su se o jadu s njima zabavile s njima! Stvorile su nam kaos u apartmanu tako da smo ih morali izbaciti, a policija je dolazila jer nam nisu htjele dati dokumente. Kad su krenule izlaziti bilo je ih 22, a najavilo se njih 12. To je bio najgori slučaj u povijesti koji pamtimo! Sjećam se da su nam izbile štok, povraćale po sobi... Sve to događalo se u jednom danu, a kasnije je jedna od njih završila u bolnici. Još su htjele pobjeći da ne plate, na kraju su se međusobno posvađale... – prisjetio se događaja iz 2011. godine.

Parking u Dubrovniku TURISTIČKI GRAD Nije joj dao da se parkira jer je mislio da je iz Srbije: 'Problem je kada niste iz Dubrovnika'

Ispričao je i kako nerijetko influenceri koji imaju veliku publiku na društvenim mrežama na račun toga pokušavaju dobiti besplatne usluge te smještaj.

- Slali su nam nekoliko puta upite i tražili da besplatno spavaju jer imaju veliki broj pratitelja. Mi se na to zahvalimo i možda ponudimo smještaj van sezone uz popust.

Neki se pak pokušavaju služiti raznim smicalicama s ciljem ostvarivanja mogućnosti jeftinijeg smještaja.

Eko taxi PROMO Iznenadit će vas kakvi su turisti u Dubrovniku kroz oči vozača taksija

- Često nas zovu obitelji, naprimjer četveročlane, i kažu da dolazi dvoje odraslih i dvoje male djece, ali kad se pojave to baš i nisu djeca. Jedan naš prijatelj u šali je rekao 'Kakvo je to dijete, a ima veću bradu od mene'. Uglavnom, izađemo im u susret i ponudimo popust jer ne želimo svađu. Ima čudnih ljudi koji se prepiru zbog svake sitnice, uspoređuju Dubrovnik s nekim malim mjestima na Jadranu pa se čude kako smo skupi. Jednostavno moraju shvatiti da smo mi ekskluzivno mjesto, a ne neka obična morska destinacija - ispričao je Dubrovčanin.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • pero-lero:

  Što ste se uhvatili Dubrovčana? Bolje da se osvijestite i proniknete u srž donošenja ovakvih članaka kojim VL muti vodu i stvara atmosferu što gore to bolje. Samo obratite pozornost o kome i čemu pišu pa će vam biti malo ... prikaži još!alo jasnije. Kao u nas nijedna cura ne povraća, ne krade, ne drogira se. Sve uzor do uzora.

 • Avatar grbadeva
  grbadeva:

  Apartman 19 m2?

 • IvicaKerempuh:

  Gospon "dubrovčanin", po čemu ste VI to exclusivni???? Toliko drskosti već dugo nisam vidio. Imate lijep grad, no to ne znaći da je to malo zidina i Stradu exclusiva.