Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Iznenadit će vas kakvi su turisti u Dubrovniku kroz oči vozača taksija

Eko taxi
10.05.2019.
u 15:13

Miču li se dubrovačke zidine kada se ne snimaju filmovi i serije i koristi li se internet u Hrvatskoj samo su neka od zanimljivih pitanja koja dobivaju taksisti u vožnji turista u Dubrovniku

Mnogobrojni turisti u Dubrovniku kao najčešće prijevozno sredstvo odabiru upravo vožnju taksijem, a dubrovački su taksisti zbog goleme potražnje u vrijeme sezone jedni od najtraženijih zaposlenika, koji u ovom poslu imaju prilike raditi u dinamičnom radnom okruženju i susretati se s različitim klijentima. Jedan je od njih i vozač Eko taxija Saša, koji se prisjetio mnogobrojnih zanimljivosti i dogodovština u vožnjama s turistima.

Kroz priče s turistima i sam bolje upoznajem svoj grad

Saša ima 52 godine i kao vozač Eko taxija radi već dvije i pol godine, što je za njega bila velika i pozitivna promjena, nakon gotovo 16 godina rada u tvornici duhana. Tijekom tih je godina doživio mnoge anegdote s klijentima koje je vozio, a to je, uz dinamično radno okruženje i avanturistički duh, izdvojio kao jednu od velikih prednosti ovog posla.

„Moj odnos prema klijentima uvijek mora biti na visokoj razini. Svaki dan kad sjednem u auto, zamislim kako bih ja volio da mene netko vozi. Tako vozim svakoga tko uđe u moj taksi. Drago mi je kad mi netko dođe nakon dva ili tri mjeseca i sjeti se da sam ga ja već vozio. Često se sjete jer im je vožnja sa mnom ostala u dobrom sjećanju, a ja se uvijek trudim da tako bude sa svim klijentima koje vozim“, osvrnuo se Saša, vozač Eko taxija.

„Najzanimljivije trenutke u vožnji taksija definitivno sam imao vozeći turiste. Lijepo je slušati odakle stižu, čega ima u zemljama iz kojih dolaze, kakvi su običaji, a i njima je, naravno, uvijek korisno od nas taksista čuti sve zanimljivosti o gradu. Odmah ispituju kamo ići, što vidjeti, što pojesti i drago im je kad im kažem sve neke male tajne i zanimljivosti grada koje možda neće čuti od vodiča ili pročitati u knjigama.“

Miču li se dubrovačke zidine kad se ne snimaju filmovi i serije?

„Što se tiče turista, najbolja iskustva imao sam sa Škotima i Ircima, koji su dosta slični nama, vole se našaliti, nasmijati, razgovarati. Talijani vrlo često ne govore engleski pa je komunikacija s njima uvijek posebno zanimljiva priča. Tijekom ovih sam godina već i naučio malo talijanskog, što mi je potrebno za sporazumijevanje s njima. No apsolutno su najzanimljiviji Amerikanci, kojima je Hrvatska u velikoj mjeri zemlja puna iznenađenja koja nisu očekivali. Oni često putuju cijelom Europom pa katkad i ne znaju da je Dubrovnik grad u jednoj maloj zemlji zvanoj Hrvatska. Baš sam se nedavno prisjetio i smiješnih pitanja koja sam dobio vozeći upravo Amerikance.

Recimo, pitali su me kada mičemo zidine s Dubrovnika i kada ih vraćamo natrag. Na prvu mi nije bilo jasno zašto me to pitaju i kako im je to uopće palo na pamet. No, naravno, zaključio sam da sve što u trenutku kada iziđu iz zrakoplova znaju o Dubrovniku jest to da se ovdje snimaju mnogi popularni filmovi i serije u kojima dubrovačke zidine igraju glavnu ulogu. Zato su logično zaključili da su zidine zapravo dio tih filmskih kulisa. S druge strane, kada vozim Korejce, Japance i Kineze, oni su već sve naučili o Hrvatskoj. Točno znaju što treba posjetiti i zašto, kakvi su spomenici i znamenitosti, i zapravo često ja od njih naučim neke činjenice koje ni sam prije nisam znao“, zaključio je Saša.

Eko taxi zapošljava vozače taksija u Dubrovniku

Izazovan i dinamičan posao, zapošljavanje na neodređeno vrijeme, sigurna i stabilna primanja uz bonuse, fleksibilno radno vrijeme i vožnja u novim, kvalitetnim automobilima samo su neki od uvjeta koje nudi Eko taxi svojim vozačima. Od kandidata se očekuje da su aktivni vozači i da imaju dozvolu B kategorije te da su komunikativni i spremni na dinamično radno okruženje.

S druge strane, prednosti posla vozača Eko taxija su svakako fleksibilno radno vrijeme i stimulativna primanja uz dodatne bonuse što su istaknuli i trenutni zaposlenici Eko taxija među kojima je i Saša. Osim vozača, Eko taxi u Dubrovniku zapošljava i voditelje poslovnica čiji je glavni opis posla organizacija rada poslovnice kao i briga o vozačima i voznom parku Eko taxija.

Svi kandidati mogu svoj životopis i zamolbu poslati na e-mail: posao@ekotaxi.hr ili se prijaviti ispunjavanjem kontaktnog obrasca na službenoj internetskoj stranici www.ekotaxi.hr/posao.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije