Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čudna reakcija Vrhovnog suda: Jesu li sudovi u Kongu i RH – država u državi?

22.06.2023. u 09:13

I prijašnje izjave iz VSRH​-a upućivale su na razumijevanje za diskrecijsko odlučivanje hrvatskih sudaca, odnosno za nedržanje zakona kao pijan plota. "Zaboravljajući" da nijedna hrvatska institucija, od konzularne do sudske, nije provjeravala ono što je zakonska obveza – jesu li ti dokumenti autentični

Komentara 3

LU
luckyluke1
15:01 22.06.2023.

A što reći o Vrhovnom sudu kojem je na čelu jedan od najgorih sudaca Trgovačkog suda sa opomenama pred otkaz. Izbor slučajnog štetočine.

DU
Deleted user
13:13 22.06.2023.

Ma, dajte, molim vas! Tko bi se zamarao tako trivijalnom stvari jesu li kongoanski dokumenti bili autentični! Kad nas sudovi ne rade po zakonu, nego ili po naredbama izvršne vlasti ili po špranci, dakle posve mehanički. A takve šprance nijee bilo u domaćoj sudskoj praksi, pa to ti je bolan ne bio.

Avatar comparator
comparator
14:01 23.06.2023.

Neozbiljno je ići u Afriku i očekivati neku pravnu sigurnost. Ljudi koji nemaju pojma o mentalnim i drugim postavkama kao i prioritetima naroda kao i o uređenjima država u Africi u totalnoj su zabludi ako misle da je nešto tamo legalno i prije svega prirodno i normalno. Mislim da se pravosuđe države Hrvatske radi blesavo kad tvrdi da bi tamo nešto moglo biti zakonito. Nedopustivo je spuštati standarde koji u isto vrijeme vrijedi za Hrvate u Hrvatskoj ,a u isto vrijeme tvrditi da je normalno usvajati djecu na način kao da su oteta .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije